Безугла вимагає відставки Умєрова та Сирського: у чому причина

Скандальна народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про необхідність відправити у відставку міністра оборони Рустема Умєрова та головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Їхню заміну вона назвала “критично важливою для існування держави”.

Про це нардепка написала на своїй сторінці у Facebook.

Знаковим моментом Безугла назвала звільнення Умєровим головного інспектора Міністерства оборони України Ігоря Воронченка відразу після того, як той доповів на Ставці про катастрофічну ситуацію з підготовкою в навчальних центрах ЗСУ. 

За її словами, ця “відверта і детальна” доповідь викликала гнів головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського і саме на його вимогу міністр оборони звільнив Воронченка.

“Головна інспекція Міністерства оборони України (ГІМО) була останнім форпостом, що надавала хоча б якусь експертизу щодо того, що справді відбувається в ЗСУ. Зокрема, саме вони проводили розслідування щодо збиття нашою ППО літаків, включаючи F-16. Я передбачаю, що зараз буде спроба знищити всі докази. Також ГІМО супроводжувала аудит використання техніки та озброєння, наданих нам партнерами тощо”, – повідомила Мар’яна Безугла.

Вона також нагадала, що нещодавно Умєров “позбувся” своєї заступниці Наталії Калмикової, коли вона “розгорнула зміну кадрової політики та медичного забезпечення ЗСУ”.

“Такими темпами вони, діючи як спільники, знищать усіх, окрім блазнів, навіть фізично, адже покарання переведенням у штурмовики теж практикується. Пане Президенте, не будьте байдужим і не дайте себе ввести в оману. Прошу”, – звернулася Мар’яна Безугла до президента Зеленського. 

Романчук Микола

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago