Президент Ірану загинув: ЗМІ з’ясували подробиці авіакатастрофи

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи.

Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела.

За даними журналістів, смерть Ібрахіма Раїсі вже підтвердили західні співрозмовники. Рятувальні бригади все ще не змогли дістатися місця падіння.

Журналісти підтверджують, що авіакатастрофа у Східному Азербайджані сталася через складні погодні умови, і зв’язок із президентським вертольотом Мі-171 був втрачений. Також безвісти зникли троє рятувальників, які намагалися виявити президентський борт.

“Що трапилося з гелікоптерами досі неясно, але дипломатичні джерела на Заході вважають, що Раїсі не вижив у катастрофі” , – йдеться у повідомленні видання.

У колоні вертольотів, як стверджують журналісти, також перебували міністр закордонних справ Ірану Амір Абдулахіян, губернатор провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі та представник верховного лідера у провінції Східний Азербайджан Аль Хашем. Два інші гелікоптери з колони президента успішно приземлилися, але не в пункті призначення. Один з іранських чиновників у коментарі Reuters заявив, що “життя Ібрахіма Раїсі та глави МВС Ірану перебувають у небезпеці”.

Офіційно авіакатастрофу вже прокоментував верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї. За його словами, іранський народ молитиметься і віритиме, що “Бог поверне нашого шановного та поважного президента Раїсі та його товаришів”. Разом з тим, офіційна влада Ірану не підтверджує можливу загибель Ібрахіма Раїсі.

“Кожен має молитися за здоров’я цієї групи служителів. Якщо народ Ірану не хвилюватиметься, жодних збоїв у роботі країни не відбудеться”, – резюмував аятола.

Інформаційне агентство Ісламської Республіки уточнює, що до району населеного пункту Узі направлено понад 240 представників Червоного Хреста. У пошуковій операції також задіяні БПЛА.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

4 хв. ago

Київ накриє сильна злива: синоптики зробили прогноз погоди на 6 жовтня

У ніч на 6 жовтня Київ та область накриє сильна злива, яка протримається до вечора.…

6 хв. ago

Затримано голову Хмельницької МСЕК, яка викидала сумки з 500 тис. дол. через вікно

Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і…

13 хв. ago

Вчені розгадали секрет привабливості картини “Дівчина з перловою сережкою”

Вчені виміряли реакцію мозку під час перегляду картини "Дівчина з перловою сережкою" Яна Вермера та…

21 хв. ago

Україна перейшла до повільного відступу: NYT описала ситуацію на фронті

В умовах значної чисельної переваги ворога Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями,…

23 хв. ago

Світло знову продають по 2,64 грн за кВт, але не для всіх: кому пощастило

З 1 жовтня тариф на електроенергію знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год.…

29 хв. ago