Президент Ірану загинув: ЗМІ з’ясували подробиці авіакатастрофи

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи.

Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела.

За даними журналістів, смерть Ібрахіма Раїсі вже підтвердили західні співрозмовники. Рятувальні бригади все ще не змогли дістатися місця падіння.

Журналісти підтверджують, що авіакатастрофа у Східному Азербайджані сталася через складні погодні умови, і зв’язок із президентським вертольотом Мі-171 був втрачений. Також безвісти зникли троє рятувальників, які намагалися виявити президентський борт.

“Що трапилося з гелікоптерами досі неясно, але дипломатичні джерела на Заході вважають, що Раїсі не вижив у катастрофі” , – йдеться у повідомленні видання.

У колоні вертольотів, як стверджують журналісти, також перебували міністр закордонних справ Ірану Амір Абдулахіян, губернатор провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі та представник верховного лідера у провінції Східний Азербайджан Аль Хашем. Два інші гелікоптери з колони президента успішно приземлилися, але не в пункті призначення. Один з іранських чиновників у коментарі Reuters заявив, що “життя Ібрахіма Раїсі та глави МВС Ірану перебувають у небезпеці”.

Офіційно авіакатастрофу вже прокоментував верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї. За його словами, іранський народ молитиметься і віритиме, що “Бог поверне нашого шановного та поважного президента Раїсі та його товаришів”. Разом з тим, офіційна влада Ірану не підтверджує можливу загибель Ібрахіма Раїсі.

“Кожен має молитися за здоров’я цієї групи служителів. Якщо народ Ірану не хвилюватиметься, жодних збоїв у роботі країни не відбудеться”, – резюмував аятола.

Інформаційне агентство Ісламської Республіки уточнює, що до району населеного пункту Узі направлено понад 240 представників Червоного Хреста. У пошуковій операції також задіяні БПЛА.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Ірані обрали президента – переміг Масуд Пезешкіян: що про нього відомо

В Ірані у другому турі президентських виборів, які пройшли 5 липня, переміг Масуд Пезешкіан, що обіцяв "відкрити…

3 години ago

Як мати молодший вигляд: універсальні правила макіяжу

З часом змінюється не лише світогляд, досвід та зовнішній вигляд людини, а й підхід до…

3 години ago

Чарівні створіння: учені пояснили, чому собаки пильно дивляться на людей

Люди й собаки тисячоліттями живуть пліч-о-пліч — за цей час вони встигли здобути репутацію найкращих друзів…

3 години ago

За яких умов військовозобов’язаний може відмовитися від проходження ВЛК

В Україні все частіше виникають ситуації, коли призовники стикаються з порушеннями під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).…

3 години ago

Сильної спеки не буде: субота потішить українців теплом (карта)

У суботу, 6 липня, сильна спека дасть українцям невеликий перепочинок - у більшості областей температура…

3 години ago

Українці з авто можуть не отримати субсидії у липні: кого це торкнеться

Деяким категоріям одержувачів субсидій в Україні з 1 липня не буде автоматично продовжено їхнє призначення. Залежить це…

3 години ago