Навальна поводить себе як поп Гапон: чому Путін насміхається над опозицією в РФ

Юлія Навальна трошки відстала у своїх уявленнях років на 30 і є жертвою хибного уявлення, що “кольорові революції” з ненасильницьким супротивом можуть подолати тиранські режими на кшталт путінського. Путін сміється над такою уявою, адже він давно зачистив політичне поле від подібного розвитку подій у РФ. Про це заявив Валентин Гладких, кандидат філософських наук та експерт Аналітичного центру “Об’єднана Україна”.

Він зазначає, що подібні народні виступи можуть мати успіх в державах більш-менш ліберальних, цивілізованих та демократичних. Це сталось в Україні, Грузії, Арменії, але в Росії тепер це не можливо, як було не можливо, наприклад, у Китаї.

“Ненасильницький супротив є не завжди ефективним для дуже багатьох політичних режимів, — акцентує Гладких. — Ненасильницький супротив на китайській площі Тяньаньмень ні до чого не призвів. Подібні протести Путін просто розчавить танками, якщо буде потрібно”.

Колись Путіна дійсно лякали “кольорові революції” і пропагандисти робили на них окремий акцент на Майдані, але за роки свого правління він зробив все, щоб вони не могли проявити себе навіть в базовий спосіб. Путін давно сміється над ненасильницькими акціями протесту, зазначає політолог.

“Пропонуючи шлях ненасильницьких змін влади у РФ Юлія Навальна робить це свідомо чи не свідомо?, — запитує Гладких. — Я не розумію, невже вона виступає у ролі своєрідного попа Гапона, який вивів соратників з мирним протестом до царя-батюшки, а потім солдати порубали їх шашками? Це така у неї мета чи вона просто не бачить, що в Росії в такий спосіб революцію вже не зробити?”.

Гладких стверджує, що всім вже давно зрозуміла репресивна та терористична сутність путінського режиму і не бачити цього є чимось дивним. Замість того, щоб готуватися до інших ефективних революційних дій сьогоднішня закордонна російська опозиція влаштовує мирні перформанси, які жодним чином не впливають, а ні на Путіна, а ні на російське суспільство.

“Я готовий закластися, що драйверам змін в Росії буде не пані Навальна, не Тихановська в Білорусії, ні оця от псевдоліберальна, імпотентна та нікчемна нібито опозиція, — каже Гладких. — Це не моє зловтішання, а політологічний діагноз російській опозиції”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

1 годину ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

2 години ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

2 години ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

2 години ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

2 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

2 години ago