Демократи мобілізують Обаму для підтримки Гарріс: все або нічого

Наступного тижня віцепрезидентка США Камала Гарріс вперше з’явиться на одній сцені з колишнім президентом Бараком Обамою та його дружиною Мішель під час передвиборчих заходів. Це знаковий момент у підготовці до президентських виборів 2024 року, який, без сумніву, приверне увагу виборців. Про це повідомив високопосадовець із демократичної кампанії, передає Reuters.

Барак і Мішель Обами залишаються одними з найбільш популярних фігур серед електорату Демократичної партії, а їхня участь може суттєво підсилити кампанію Гарріс. Очікується, що їхня присутність на заходах допоможе мобілізувати виборчу базу демократів і залучити нових прихильників напередодні голосування.

Мішель і Барак: стратегічні кроки для зміцнення підтримки

Мішель Обама вперше цього виборчого циклу долучиться до кампанії, з’явившись разом із Гарріс у Мічигані в суботу, 26 жовтня. А вже наступного четверга Барак Обама планує підтримати Гарріс на передвиборчому заході в Джорджії. Таке поєднання потужних фігур має на меті підняти рейтинги Гарріс і посилити її позиції перед вирішальним моментом.

Нова динаміка у президентській гонці

Американські виборці вирушать на дільниці 5 листопада, щоб обрати наступного президента США. Спочатку все йшло до того, що вибори стануть матчем-реваншем між демократом Джо Байденом та республіканцем Дональдом Трампом, які вже змагалися у 2020 році. Але в липні все змінилося: Байден оголосив про вихід із гонки та підтримав свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Підтримка Обамами, безумовно, стратегічний крок, але чи достатньо цього, щоб дати Гарріс перевагу? Згідно з останнім опитуванням The Wall Street Journal, проведеним з 28 вересня по 8 жовтня, Дональд Трамп має перевагу над Гарріс у питаннях зовнішньої політики, зокрема щодо завершення війни в Україні. Це може стати вирішальним фактором у гонці, яка вже обіцяє бути напруженою.

Романчук Микола

Recent Posts

Зеленський назвав моделі економічного бронювання несправедливими

Президент України назвавши несправедливими моделі економічного бронювання, запропоновані Мінекономіки. Про це він повідомив під час…

5 години ago

Автомобілі, які продаються найгірше: експерти назвали проблемні моделі

Продаж уживаного автомобіля часто перетворюється на справжній квест, і іноді власники стикаються з неприємними несподіванками.…

6 години ago

На Марсі вчені знайшли «висушену людську голову»: подробиці знахідки (фото)

Марсохід Perseverance зафіксував об'єкт, що нагадує висушену людську голову, яка, здається, розкладається і відокремлена від тіла.…

6 години ago

Перший сніг: в Укргідрометцентрі розповіли, коли його можуть побачити українці

В перших числах листопада може утворитися циклон, який принесе дощ, подекуди з мокрим снігом. Про це…

6 години ago

Новий скандал: у курятині для ЗСУ знайшли медичне приладдя

У закупленій для постачання українській армії замороженій курятині виявили медичну голку, яка знаходилася в захисному…

6 години ago

Школярів за розмови російською на перервах очікують штрафи до 1700 грн

В Україні з’явився новий скандальний законопроєкт, що забороняє використання російської мови у школах навіть під…

6 години ago