Новий замах на Трампа: Time дізнався про “поневіряння” стрільця в Києві

У центрі уваги новий замах на Трампа. Підозрюваний у замаху на кандидата в президенти США – республіканця Дональда Трампа, Раян Веслі Рут після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну “поневірявся” в Києві.

Стрілець “часто й ексцентрично з’являвся в центрі української столиці та серед міської спільноти іноземних військових добровольців”, пише Time, посилаючись на відомості людей, які знали американця в Києві. За словами одного зі співрозмовників видання, Рут був “по суті безхатченком” і іноді зупинявся на базах чи в казармах українських військових частин, які дозволяли йому там ночувати.

Один із його знайомих в Україні також сказав журналістам, що американець нібито домігся певного успіху у вербуванні бійців для підрозділу Міжнародного легіону – військової сили, яку українська сторона створила на початку вторгнення росіян для залучення добровольців з усього світу. Командир 2-го Міжнародного легіону, полковник Руслан Мірошниченко стверджує, що не приймав допомогу Рута.

“Його дії та позиція дуже часто не відповідали офіційній політиці українських Збройних сил щодо вербування в Міжнародні легіони”, – заявив офіцер інтерв’ю Time.

Дональд Трамп вдруге став мішенню – що повідомлялося

У Флориді 16 вересня 58-річний Раян Рут через огорожу гольф-клубу Трампа просунув дуло гвинтівки. У цей момент політик перебував на території клубу. По зловмиснику відкрив вогонь агент Секретної служби, потім Рута затримали.

Видання Financial Times писало, що Рут пропонував українській стороні допомогти у вербуванні десятків тисяч афганських військових, які втекли з країни після того, як до влади прийшли бойовики “Талібану”.

Нагадаємо, на кандидата в президенти США кілька місяців тому було скоєно замах у штаті Пенсильванія під час мітингу на його підтримку. Тоді зловмисник вистрілив і поранив республіканця у вухо. Унаслідок стрілянини є жертва серед учасників мітингу. Стрільця ліквідували. Зловмисником виявився Томас Метью Крукс, йому 20 років.

Романчук Микола

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

40 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

55 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

1 годину ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

2 години ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

2 години ago