У Раді на максимум працює світло та кондиціонери, поки в оселях українців електрики нема зовсім

У приміщенні Верховної Ради під час роботи нардепів не вимикають електроенергію. Ба більше, там навіть працюють кондиціонери. Вони охолоджують повітря до +21 градуса за Цельсієм. 

Про це повідомив народний депутат Володимир Ар’єв у Facebook. Він виміряв температуру за допомогою термометра і зняв це на відео.

Як показав депутат, у кулуарах парламенту нині світло навіть не економлять. Посеред дня там вмикають всі люстри. У залі засідань ситуація така ж сама – заживлено на повну.

Водночас там працюють кондиціонери, які не вимикають також і в Офісі президента, як додав Ар’єв. На градуснику, який він приніс з собою у Раду, зафіксована температура – +21 градус за Цельсієм. Тож депутати працюють у максимальному комфорті.

Водночас на вулиці було +35 градусів спеки. Киянам подекуди дають світло на три години вдень і три години вночі, а про холодне повітря в такому випадку доводиться лише мріяти. Ба більше, електроенергію економлять і в супермаркетах навіть тоді, коли заживлення є. Через це там псуються продукти, а полиці залишаються напівпустими.

Відключення світла в Україні

Напередодні в уряді повідомили, що після планового ремонту і перевантаження ядерного палива до енергосистеми підключено один з атомних блоків. Він додасть до енергосистеми 1 000 МВт потужності. Це суттєво вплине на стабільність енергосистеми в складний період.

Також в Україні завтра, 19 липня, заходи обмеження споживання електроенергії діятимуть протягом всієї доби. З 09:00 до 23:00 застосовуватимуть три черги відключень світла одночасно, в інші години — дві черги. Про це повідомили у пресслужбі Укренерго. 

Нагадаємо, що значний дефіцит енергії в енергосистемі України – результат 8 російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії. Споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп). Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні одночасно застосовані погодинні відключення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

58 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

60 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago