Путін став літати Росією в супроводі винищувачів Су-30СМ (відео)

Президент Росії Володимир Путін у вівторок здійснив робочий візит до Якутська, вперше за останні десять років. Особливу увагу привернув супровід його літака винищувачами Су-30СМ. Про це 18 червня пише російське “Агентство. Новости”.

Зазначається, що це перший візуально підтверджений випадок від початку війни, коли борт №1 супроводжують військові літаки під час візиту в російський регіон.

“До цього винищувачі супроводжували президента лише за кордоном, один із таких випадків Дмитро Пєсков, спікер Кремля, пояснював міркуваннями безпеки”, — зазначили російські журналісти.

На відміну від внутрішніх поїздок, супровід винищувачами міжнародних відряджень Путіна регулярно висвітлюється в ЗМІ. Зокрема, такі заходи безпеки застосовувалися під час польотів президента РФ до Білорусі, Казахстану, Узбекистану та ОАЕ.

У грудні 2023 року Міноборони Росії навіть опублікувало кадри з винищувачами Су-35, які супроводжували літак Путіна під час польоту в ОАЕ. Тоді Пєсков пояснив це міркуваннями безпеки.

“Регіон неспокійний, і якщо ОАЕ і Саудівська Аравія — це стабільні, безпечні країни, то оточення, регіон суміжний, безумовно, сповнений небезпеки і непередбачуваності”, — цитують журналісти слова спікера президента РФ Дмитра Пєскова.

Що за літаки супроводжують Путіна

Згаданий російськими журналістами літак Су-30СМ є радянським і російським двомісним багатоцільовим винищувачем покоління 4+. Розроблений на основі Су-27УБ. Літак призначений для завоювання переваги в повітрі, дальнього патрулювання, супроводу літаків дальньої авіації, радіолокаційного спостереження, наведення та управління.

Літак Су-30 Фото: Вiкiпедiя

Зазначимо, що згідно з даними росЗМІ, одразу після візиту до Якутська Путін планує вирушити до Північної Кореї. Це перший його візит до КНДР за 24 роки.

Нагадаємо, що російський президент Володимир Путін перед поїздкою в КНДР визнав, що Пхеньян допомагає Росії вести війну проти України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кожен буде на фронті: в Міноборони розповіли, що чекає всіх українців

Міністерство оборони та український уряд намагається створити справедливу систему мобілізації й своєрідний суспільний договір. Якщо це реалізується,…

24 хв. ago

У Росії пасажирський поїзд злетів з колії та перекинулися: у мережі показали відео

У Росії зійшли з колії дев’ять вагонів пасажирського поїзда. Однак, попри масштабність аварії, обійшлося без…

27 хв. ago

Чи справді генерал Содоль керував Маріуполем: у WP оприлюднили заяву Кротевича в ДБР

Видання Washington Post опублікувало ту саму заяву, яку подав у ДБР начальник штабу бригади "Азов"…

29 хв. ago

У Києві почалась масштабна пожежа: палає ринок Юність – відео

Ввечері середи, 26 червня, у Києві розпочалася масштабна пожежа. Палає ринок "Юність" на Лісовому масиві.…

31 хв. ago

Чоловіки назавжди втратять відстрочку в липні: що відбувається

Закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, скоротив кількість осіб, які можуть отримати відстрочку від…

57 хв. ago

Німеччина закликає позбавити українців призовного віку статусу захисту

Голова молодіжної організації Junge Union німецької партії ХДС/ХСС Йоганнес Вінкель закликав позбавити українських чоловіків призовного…

59 хв. ago