Кабмін звільнив Найєма з посади голови Держагентства відновлення: хто очолить відомство

Мустафу Найєма звільнено з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрв України, задовільнивши його заяву про звільнення. Обов’язки керівника цього Держагентства тимчасово виконуватиме Роман Комендант.

Звільнення Найєма: що передувало

Нагадаємо, 10 червня, очільник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм написав заяву про звільнення. Це сталося невдовзі після відставки віце-прем’єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова.

Найєм зазначав, що хоче залишити посаду через “системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження”. Він стверджував, що, починаючи з листопада 2023 року, команда Агентства почала стикатися “з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод”. 

За словами Найєма, Агентству повністю скасували бюджет на проекти з відновлення та утримання доріг, “почали кошмарити бюрократією”, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, а також з початку року Агентству “суттєво обрізали заробітну плату”.

Найєм зазначав, що попри всі ці перепони, за весь час великої війни Агентство не провалило і не зупинило жодного проекту, військового вантажу та евакуаційного маршруту. 

При цьому додав, що все це було можливо завдяки підтримці міністерства та міністра, які дозволяли ухвалювати самостійні рішення та досягати результатів, “не чекаючи ударів у спину”. Найєм зазначив, що із звільненням міністра це стало неможливим, і останнє рішення голови уряду про скасування його офіційної участі у Конференції з відновлення України у Берліні це підтвердило.

Ольга Степанова

Recent Posts

Полякам загрожує бідність? Статистика продемонструвала невтішний тренд

За даними Головного статистичного управління Польщі (GUS), у 2023 році рекордно високий відсоток поляків жив…

4 хв. ago

“Такого ще не бачили”: надпотужний приліт у Криму потрапив на відео

Потужні вибухи та сильне задимлення внаслідок "роботи російської ППО", яка традиційно збила все, що тільки можна…

6 хв. ago

Біля залізниці: у Бєлгороді стався вибух, над містом здіймається дим

Увечері 1 липня жителі Бєлгорода почули гучний вибух на західній околиці міста. Перед цим місцева влада…

10 хв. ago

В Україні з 1 липня подорожчає бензин: водіям повідомили про зміну цін на пальне

В Україні з 1 липня зросте вартість бензину. Це пов'язано із підвищенням акцизу. Стало відомо,…

20 хв. ago

Посилення мобілізації: чи матимуть ТЦК доступ до рахунків українців

Президент України Володимир Зеленський ухвалив зміни до законопроєкту No 11143 про реєстр призовників, військовозобов’язаних і…

21 хв. ago

100-річний українець встановив три світові рекорди (фото)

100-річний Георгій Чижевський з Вознесенська, що на Миколаївщині, став переможцем літнього Чемпіонату України з плавання…

24 хв. ago