Кабмін звільнив Найєма з посади голови Держагентства відновлення: хто очолить відомство

Мустафу Найєма звільнено з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрв України, задовільнивши його заяву про звільнення. Обов’язки керівника цього Держагентства тимчасово виконуватиме Роман Комендант.

Звільнення Найєма: що передувало

Нагадаємо, 10 червня, очільник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм написав заяву про звільнення. Це сталося невдовзі після відставки віце-прем’єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова.

Найєм зазначав, що хоче залишити посаду через “системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження”. Він стверджував, що, починаючи з листопада 2023 року, команда Агентства почала стикатися “з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод”. 

За словами Найєма, Агентству повністю скасували бюджет на проекти з відновлення та утримання доріг, “почали кошмарити бюрократією”, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, а також з початку року Агентству “суттєво обрізали заробітну плату”.

Найєм зазначав, що попри всі ці перепони, за весь час великої війни Агентство не провалило і не зупинило жодного проекту, військового вантажу та евакуаційного маршруту. 

При цьому додав, що все це було можливо завдяки підтримці міністерства та міністра, які дозволяли ухвалювати самостійні рішення та досягати результатів, “не чекаючи ударів у спину”. Найєм зазначив, що із звільненням міністра це стало неможливим, і останнє рішення голови уряду про скасування його офіційної участі у Конференції з відновлення України у Берліні це підтвердило.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

3 години ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

3 години ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

3 години ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

3 години ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

3 години ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

3 години ago