Зеленський і Путін несподівано висловили схожі позиції щодо перемир’я, яке підтримав лідер Китаю

Два непримиренні антагоністи – Володимир Зеленський та Володимир Путін, уперше від початку війни, висловилися одностайно. Обидва лідери країн, що ворогують, не схвалили ідею перемир’я, яке планувалося на липень. Щоправда, кожен відкинув цю ідею зі своїми аргументами. Водночас така ідея отримала схвалення лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

Йдеться про так зване олімпійське перемир’я, яке було запропоноване президентом Емманюелем Макроном.

Річ у тім, що Франція влітку цього року приймає у себе літні Олімпійські ігри. І Макрон на правах господаря висловив ідею встановлення глобального перемир’я хоча б на період проведення цих ігор, які відбудуться в Парижі з 26 липня по 11 серпня. Він назвав три вогнища військових конфліктів: війна в Україні, в секторі Газа та в Судані.

Цю ідею підтримав Сі Цзіньпін, який відвідав Францію на початку травня. Проте вона не отримала схвалення ані в Зеленського, ані в Путіна.

Так, Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню AFP зауважив, що Україна не погодиться на олімпійське перемир’я, оскільки така пауза у бойових діях буде на руку ворогу.

Більш розлого і розмито висловив свою відмову Путін. На прес-конференції під час свого візиту до Китаю він заявив, що поважає олімпійські принципи, але ідей олімпійського перемир’я востаннє дотримувались хіба що у Стародавній Греції. А в сучасному світі, на жаль, ніхто на них не зважає. Таким чином кремлівський диктатор натякнув, що й він не піде на перемир’я.

Нагадаємо, аналітики припускають, що війна в Україні може бути закінчена на умовах Китаю. Але вони дуже суттєво відрізняються від “хотілок”, які раніше озвучував Путін.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація чоловіків до 25 років: у Раді заявили про важливу угоду з військовими

Уряд України визначився, як проходитиме мобілізація молоді. Про це розповів народний депутат України Михайло Цимбалюк . З його…

7 хв. ago

Пейджерна операція «Моссада»: Washington Post дізналася, як Ізраїль проник у «Хезболлу»

Ідея пейджерної операції у Лівані виникла у 2022 році і почала втілюватись у життя більш…

15 хв. ago

Сьогодні Україну розігріє до +28°: де буде літо (карта)

Наприкінці тижня, 6 жовтня, погода в Україні залишиться без суттєвих змін. Місцями на заході, півночі,…

19 хв. ago

Трамп вирішив повторити мітинг на місці першого замаху на нього в Пенсільванії

Кандидат у президенти США Дональд Трамп планує провести повторний мітинг у місті Батлер, штат Пенсільванія, де в липні на…

23 хв. ago

Протести в Ізраїлі: громадяни вимагають термінових дій для звільнення заручників із Гази

Напередодні річниці атак «Хамасу» тисячі ізраїльтян вийшли на вулиці кількох міст країни з вимогою негайних…

27 хв. ago

Найбільший банк Кіпру закрив тисячі рахунків росіян

Найбільший банк Кіпру, Bank of Cyprus, з 2022 року закрив близько 20 тис. рахунків, які…

31 хв. ago