Україна обговорює «план миру»: які території РФ готова повернути, а що хоче залишити собі

Від “плану перемоги”, який нібито нереалістично виконати, Україна змушена буде перейти до так званого “плану миру”, вважає політичний експерт Олександр Кочетков.

За його словами, “план миру”, на відміну від “плану перемоги”, буде цілком реальним, бо це пошук компромісу з Росією під наглядом США і Китаю. Звісно, додає експерт, за рахунок територіальних і політичних поступок, причому, з боку України їх буде помітно більше.

“Наскільки мені відомо, не прямі переговори, а певні консультації та обмін думками через міжнародних посередників вже йдуть. І поки що потенційна зона компромісу виглядає як мікс зі “стамбульських домовленостей” та “Мінську 2″, тому що Росія готова піти з Харківської, Запорізької та Херсонської областей, залишивши собі Крим та Донбас — не юридично, а фактично. Але за умови невступу України до НАТО і відсутності НАТІвських баз на нашій території”, — заявив Кочетков.

За його інформацією, про повернення Донбасу Росія потенційно готова розмовляти за умови переходу України до федеративного устрою і визнання російської мови офіційною.

“А першим кроком “доброї волі” має бути зняття з недоімперії санкцій у банківській сфері та високих технологіях”, — додав Кочетков.

За його словами, в так званому “плані миру” нібито є пункти щодо розведення військ і контролю цього розведення, але то вже конкретика, яка зараз не має значення.

“Бо жодних остаточних рішень нема і поки що не може бути. Більш-менш реальні контури “плану миру” стануть відомими лише після президентських виборів у США”, — підкреслив Кочетков.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Мандрівник, який побував у 190 країнах, розповів про найбільш небезпечні місця світу

Лука Пфердменгес, німецький мандрівник, який об’їхав 190 країн світу, ділиться досвідом перебування у найбільш небезпечних…

7 хв. ago

Модні пуховики для холодної зими: що обрати у 2024-2025

Пуховик залишається незамінним атрибутом зимового гардероба, адже він поєднує практичність, тепло та комфорт. Цього сезону…

17 хв. ago

“Добровольці закінчилися”: в ЗСУ заявили про необхідність долучити до війни жінок та пенсіонерів

Для того, щоб забезпечити перемогу України у війні, залучення всіх громадян, включно з жінками та…

26 хв. ago

Спікер Держдуми РФ заявив, що СРСР розвалився через фільм: що це за стрічка

В'ячеслав Володін, спікер Держдуми Росії, здивував черговою абсурдною заявою, звинувативши у розпаді Радянського Союзу фільм…

34 хв. ago

Нового командира 107-го батальйону ТРО усунуть від посади: його перевірять на зв’язки з “Л/ДНР”

Командування Сил територіальної оборони України розпочало перевірку нового командира 107-го батальйону ТРО Сергія Салаватова через…

41 хв. ago

Підтримка України спричинила падіння промисловості в Німеччині та обвалила рейтинги Шольца

Рейтинги канцлера Німеччини Олафа Шольца значно знизилися через його активну підтримку України, повідомляє New York…

50 хв. ago