Україна обговорює «план миру»: які території РФ готова повернути, а що хоче залишити собі

Від “плану перемоги”, який нібито нереалістично виконати, Україна змушена буде перейти до так званого “плану миру”, вважає політичний експерт Олександр Кочетков.

За його словами, “план миру”, на відміну від “плану перемоги”, буде цілком реальним, бо це пошук компромісу з Росією під наглядом США і Китаю. Звісно, додає експерт, за рахунок територіальних і політичних поступок, причому, з боку України їх буде помітно більше.

“Наскільки мені відомо, не прямі переговори, а певні консультації та обмін думками через міжнародних посередників вже йдуть. І поки що потенційна зона компромісу виглядає як мікс зі “стамбульських домовленостей” та “Мінську 2″, тому що Росія готова піти з Харківської, Запорізької та Херсонської областей, залишивши собі Крим та Донбас — не юридично, а фактично. Але за умови невступу України до НАТО і відсутності НАТІвських баз на нашій території”, — заявив Кочетков.

За його інформацією, про повернення Донбасу Росія потенційно готова розмовляти за умови переходу України до федеративного устрою і визнання російської мови офіційною.

“А першим кроком “доброї волі” має бути зняття з недоімперії санкцій у банківській сфері та високих технологіях”, — додав Кочетков.

За його словами, в так званому “плані миру” нібито є пункти щодо розведення військ і контролю цього розведення, але то вже конкретика, яка зараз не має значення.

“Бо жодних остаточних рішень нема і поки що не може бути. Більш-менш реальні контури “плану миру” стануть відомими лише після президентських виборів у США”, — підкреслив Кочетков.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Скандал у Техасі: чоловіку загрожує смертна кара за неможливий злочин

У штаті Техас, США, готуються виконати смертний вирок щодо місцевого жителя, якого звинуватили у злочині,…

4 хв. ago

Інцидент на кордоні: у Польщі впала повітряна куля невідомого походження

На польському кордоні поблизу Білорусі виявили падіння повітряної кулі невідомого призначення. Поліція оточила територію та…

9 хв. ago

Meta вдарила по своїх: працівники позбулися роботи через махінації з талонами на їжу

Компанія Meta провела внутрішнє розслідування і звільнила 24 співробітників, які використовували талони на харчування для…

12 хв. ago

Тренди осені: що носити на роботу для стильного і професійного вигляду

Осінь — це ідеальний час, щоб оновити свій офісний гардероб. Цей сезон пропонує безліч трендових…

16 хв. ago

Штрафи без попередження: нові правила для ухилянтів

Незабаром в Україні можуть запровадити штрафи заочно для військовозобов'язаних, які не дотримуються вимог військового обліку.…

30 хв. ago

Поліція ліквідувала потужний наркокартель: 350 мільйонів гривень щомісячного доходу

У рамках масштабної спецоперації українська поліція знищила один із найбільших наркокартелів, який приносив понад 350…

35 хв. ago