Трамп звинуватив Зеленського у початку війни: “Він не мав цього допустити”

Дональд Трамп, колишній президент США, виступив із гучною заявою, звинувативши президента України Володимира Зеленського у відповідальності за початок війни в Україні. В інтерв’ю з подкастером Патріком Бет-Девідом, яке опублікувало The Washington Post, Трамп висловився критично щодо українського лідера.

Трамп назвав Зеленського “одним із найбільших продавців, яких коли-небудь бачив”, і додав, що після кожного візиту українського президента до США той отримує “100 мільярдів доларів”. “Хто ще в історії отримував такі гроші? Ніколи. І це не означає, що я не хочу йому допомагати, тому що я дуже співчуваю цим людям. Але він не повинен був допустити початку цієї війни. Ця війна – програшна”, – заявив Трамп.

Трамп і його позиція щодо війни в Україні

Дональд Трамп неодноразово стверджував, що, якби він залишався президентом США, Росія ніколи б не вторглася в Україну. Він підкреслив, що мав добрі стосунки з російським лідером Володимиром Путіним і міг би уникнути конфлікту. Трамп продовжує критикувати чинну адміністрацію за її підтримку України, натякаючи на свою готовність укладати угоди з Москвою.

Колишній президент не вперше висловлює подібні звинувачення на адресу Зеленського. Під час передвиборчого заходу в Мінт-Хіллі, штат Північна Кароліна, він заявив: “Ми продовжуємо давати мільярди доларів людині, яка відмовляється йти на угоду”. На думку Трампа, саме відсутність домовленостей з боку Зеленського є причиною затяжного конфлікту.

У минулому, під час візиту Зеленського до США, Трамп назвав українського лідера “найбільшим торговцем в історії” і заявив, що той підтримує чинну адміністрацію на чолі з віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Така риторика колишнього президента викликає хвилю обурення серед американської громадськості, зокрема серед прихильників України, які вважають подібні заяви недоречними і необґрунтованими.

Реакція на заяви Трампа

Трампова критика неодноразово ставала причиною суперечок, особливо серед його політичних опонентів. Представники Демократичної партії та частина республіканців вважають його слова недружніми стосовно союзника та вказують на важливість підтримки України у війні проти агресії Росії.

Підтримка України з боку США залишається стратегічно важливою для адміністрації Джо Байдена, яка продовжує надавати військову, економічну та дипломатичну допомогу Києву. Заяви Трампа, які натякають на можливість зміни курсу у разі його повернення до влади, створюють невизначеність щодо майбутньої американської політики щодо війни в Україні.

Поки що офіційний Київ утримується від коментарів щодо останніх висловлювань Трампа, проте у світових медіа з’являються численні оцінки таких заяв як “спроби маніпулювання громадською думкою” напередодні президентських виборів у США. Експерти зазначають, що така риторика може мати наслідки не лише для внутрішньої політики Америки, але й для міжнародної дипломатії, включаючи майбутні відносини між США та Україною.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Добровольці закінчилися”: в ЗСУ заявили про необхідність долучити до війни жінок та пенсіонерів

Для того, щоб забезпечити перемогу України у війні, залучення всіх громадян, включно з жінками та…

5 хв. ago

Спікер Держдуми РФ заявив, що СРСР розвалився через фільм: що це за стрічка

В'ячеслав Володін, спікер Держдуми Росії, здивував черговою абсурдною заявою, звинувативши у розпаді Радянського Союзу фільм…

13 хв. ago

Нового командира 107-го батальйону ТРО усунуть від посади: його перевірять на зв’язки з “Л/ДНР”

Командування Сил територіальної оборони України розпочало перевірку нового командира 107-го батальйону ТРО Сергія Салаватова через…

20 хв. ago

Підтримка України спричинила падіння промисловості в Німеччині та обвалила рейтинги Шольца

Рейтинги канцлера Німеччини Олафа Шольца значно знизилися через його активну підтримку України, повідомляє New York…

29 хв. ago

Мобілізація без повісток і ТЦК: як тепер можуть призивати до ЗСУ

В Україні запроваджено новий механізм мобілізації, що дозволяє військовим частинам набирати добровольців та резервістів безпосередньо,…

38 хв. ago

Росіяни оточують Селидове: яка загроза від захоплення міста

Російські війська посилюють тиск на Селидове, намагаючись оточити місто. Офіцер Збройних сил України Микола Мельник…

50 хв. ago