Купив інвалідність? Прокурор Хмельниччини відреагував на звинувачення журналіста

Журналіст Юрій Бутусов повідомляв, що приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Однак, Олійник заперечив звинувачення та заявив, що має проблеми із здоров’ям.

«Особисто я маю проблеми зі здоров’ям. У 2005 році отримав травму на робочому місці вивчаючи матеріали кримінального провадження. Групу отримав у 2017 році ще задовго до призначення на посаду. Хвороба не перешкоджає виконанню службових обов’язків», – зауважив прокурор.

Олексій Олійник наголосив, що законодавство не забороняє працювати людині з інвалідністю в прокуратурі. Він додав, що журналіст спотворив інформацію про нього.

«Чинним законодавством не встановлено обмежень щодо роботи осіб з інвалідністю в органах прокуратури. Під час атестації інвалідність прокурорів була предметом розгляду відповідних комісій. Неодноразово ініціювались перевірки і щоразу публікація чергового блогера щодо прокурорів набирає актуальності, наче вони обмежені у правах притаманних звичайному громадянину. Виглядає як дискримінація за ознакою професії прокурор», – йдеться у заяві.

Олійник також прокоментував інформацію щодо групи інвалідності в інших працівників прокуратури: «Чисельний склад прокуратури області складає 225 прокурорів. А інвалідність мають лише 48, тому стверджувати що уся прокуратура складається з осіб з інвалідністю не є правильним. Більше того, інвалідність більшості працівників отримана не за останні роки».

Нагадаємо, що приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Про це повідомляв журналіст Юрій Бутусов після проведення розслідування.

Згодом генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування у зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Небо над Києвом освітлили супутники Starlink від Ілона Маска

У четвер, 17 жовтня, жителі Києва стали свідками рідкісного видовища — над містом пройшов парад…

5 хв. ago

Нацбанк вирішив продати два держбанки: що чекає вкладників

В Україні триває підготовка до приватизації двох великих державних банків — Укргазбанку та Сенс Банку.…

10 хв. ago

Пенсія мрії: кому в Україні платитимуть найбільші виплати в старості

В Україні пенсії розраховуються за індивідуальною схемою, яка враховує кілька ключових факторів — стаж роботи,…

17 хв. ago

Холодний антициклон накриває Україну: прогноз на 18 жовтня

У п'ятницю, 18 жовтня, погода в Україні буде прохолодною, із хмарністю та проясненнями. За даними…

24 хв. ago

Росія накопичує ракети: коли можлива нова масована атака

Російська Федерація, ймовірно, готується до чергового масованого удару по Україні. Про це заявив керівник Центру…

31 хв. ago

Скандал із бронежилетами на 2 млрд грн: експосадовців Міноборони судитимуть за розтрату

Прокурори Офісу Генерального прокурора направили до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обвинувальний акт стосовно колишнього заступника…

36 хв. ago