Зеленський “здивував” стилем спілкування з Сікорським: ледь не дійшло до сварки

Президент України Володимир Зеленський “здивував” польську делегацію своїм тоном спілкування з головою МЗС Польщі Радославом Сікорським під час зустрічі у Києві 13 вересня.

Про це пишуть польські ЗМІ, зокрема Onet і Wprost.

За інформацією джерел журналістів, атмосфера на зустрічі була напруженою та “близькою до сварки”. Як повідомляють джерела Onet, поляки були щонайменше здивовані стилем, у якому Зеленський намагався поставитися до глави польського МЗС.

“Саме Зеленський із самого початку мав нав’язати поганий тон у розмові. Він звинуватив Польщу в тому, що не підтримує свою країну в переговорах про вступ до Європейського Союзу. Слова Сікорського про те, що наша країна (Польща – Ред.) намагалася приєднатися до ЄС десятиліття, а термін, запропонований його адміністрацією, нереалістичний, були марними”, – додає Wprost.

Далі польські ЗМІ стверджують, що президент України нібито заявив, що Варшава має надати Україні більше військової техніки, чого вона робити не хоче, і що армія Польщі має збивати російські безпілотники та ракети до того, як вони потраплять у польський повітряний простір.

Сікорський відповів, що таке рішення неможливо прийняти без НАТО. Щодо літаків, то польський міністр пояснив, що його країна згодна передати винищувачі МіГ-29, але тоді, коли отримає літаки від Заходу натомість.

Окрім цього, у розмові зачепили чутливу тему Волинської трагедії. За даними польських ЗМІ, президент Зеленський нібито заявив, що Польща піднімає цю тему лише з внутрішньополітичних міркувань і не повинна повертатися до цього питання.

“Згідно з повідомленнями, отриманими Onet від учасників розмови, в один момент атмосфера була настільки поганою, що можна було навіть говорити про протистояння. Важливо, що литовська делегація не намагалася підтримати польського міністра”, – повідомляє журналіст, публіцист і колишній польський дипломат Вітольд Юраш.

Можемо припустити, що польські ЗМІ подають деталі зустрічі у вигідному для себе світлі. Українська сторона цю інформацію поки не коментувала.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago