Ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під 30 млн грн застави

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід колишньому голові Дніпропетровської обласної адміністрації Валентину Резніченку у вигляді застави в розмірі 30 мільйонів гривень. Про це стало відомо із трансляції засідання суду.

Журналіст Олег Новіков повідомив, що детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Резніченка з альтернативою застави у 41 млн гривень. Запобіжний захід обирала слідча суддя Леся Федорак.

У Центрі протидії корупції уточнили, що Резніченко буде зобов’язаний здати паспорт, не залишати населений пункт, де він проживає, з’являтися за викликом слідчих, прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання чи роботи, а також носити електронний браслет і не контактувати з іншими фігурантами справи, зокрема з Юрієм Голиком.

Також ВАКС ухвалив запобіжний захід для колишнього керівника Департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОВА Андрія Коломойця. Йому призначили заставу в розмірі 15 мільйонів гривень. Адвокати Коломойця наголошували на тому, що у нього двоє неповнолітніх дітей, хвора мати і він навчається в аспірантурі.

У чому підозрюють Резніченка

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підозрюють Валентина Резніченка, Андрія Коломойця та кількох інших осіб у завданні збитків на суму 286 мільйонів гривень. Кримінальна справа пов’язана з ремонтними роботами доріг у Дніпропетровській області у 2022 році, де тендери нібито вигравала компанія, пов’язана з Резніченком. Якщо його провина буде доведена в суді, ексголові Дніпропетровської ОВА загрожує до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 29 серпня голова Антимонопольного комітету України та ексочільник Донецької ОВА Павло Кириленко вніс заставу у розмірі 30,28 млн гривень. Його підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Коломієць Надія

Recent Posts

З “Газпрому” хочуть здерти останнє: у компанії можуть відсудити десятки мільярдів

Російський газовий монополіст "Газпром" порушив умови постачання газу до Європи і тепер може заплатити за…

9 хв. ago

Жінка продала все заради круїзу навколо світу: зрештою, її «викинули» з корабля (фото)

Американка Дженні Фенікс, розлучена мама двох дітей з Флориди, продала майже все своє майно, щоб…

30 хв. ago

На Волині ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації

У Волинській області ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації. Про…

39 хв. ago

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

48 хв. ago

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

59 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

1 годину ago