Індія та Ватикан пояснили, чому не підтримали спільне комюніке Саміту миру в Швейцарії

У Міністерстві закордонних справ Індії пояснили, чому ця країна, яка брала участь в ініційованому Україною Саміті миру у Швейцарії, не підтримала спільне комюніке.

Про це йдеться в опублікованому в неділю, 16 червня, офіційному роз’ясненні.

Свою участь у цьому міжнародному форумі влада Індії пояснила стурбованістю “ситуацією в Україні” та підтримкою будь-якого колективного бажання “сприяти мирному вирішенню конфлікту”.

Водночас Делі наполягає, що “мир вимагає об’єднання всіх зацікавлених сторін і щирої та практичної взаємодії між двома сторонами конфлікту”, не називаючи при цьому Російську Федерацію.

“На нашу думку, тільки ті варіанти, які прийнятні для обох сторін, можуть привести до міцного миру. Згідно з цим підходом, ми вирішили уникати зв’язків зі Спільним комюніке чи будь-яким іншим документом, що випливає з цього саміту”, – йдеться у роз’ясненні індійського зовнішньополітичного відомства.

Також з’явилося пояснення Ватикану, який не фігурує серед підписантів спільного комюніке, хоч і був представлений на Саміті миру.

У ватиканській Службі преси на запит російських пропагандистів із “РИА Новости” пояснили, що на цьому форумі Святий престол перебував у статусі спостерігача, що виключає можливість підписання будь-яких документів.

Ймовірно, з цієї ж причини не було підписів під спільним документом від ООН та Екуменічного Патріархату, а також Бразилії — всі вони також мали статус спостерігачів.

Повний перелік країн, які не підписали комюніке виглядає так: Вірменія, Бахрейн, Колумбія, Катар, Індія, Індонезія, Лівія, Мексика, Саудівська Аравія, ПАР, Таїланд, Об’єднані Арабські Емірати. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Кенію охопили масові антиурядові протести: є загиблі, серед постраждалих сестра Обами

Столицю Кенії Найробі охопили масові протести через прийняття керівництвом країни законопроєкту про підвищення податків. Сотні протестувальників пішли…

7 години ago

Великі зашквари Тищенка: подробиці гучних скандалів, в які вляпався одіозний нардеп

Одіозний Тищенко – знову в центрі уваги, а цього разу ще й за ґрати може…

7 години ago

Штраф від ТЦК можна скасувати: важлива інструкція, як це зробити

Починаючи з 17 липня, військовозобов’язані, які не оновили свої персональні дані, можуть отримати повістки від представників ТЦК…

11 години ago

Микола Тищенко з’явився на засідання суду в брендових речах на суму близько 100 тисяч гривень

Народний депутат України Микола Тищенко, який дням став фігурантом скандалу з побиттям військовослужбовця у місті…

11 години ago

У Кенії відбувся штурм парламенту: поліція відкрила по активістах вогонь, є загиблі

У столиці Кенії Найробі мітингувальники намагалися штурмувати парламент, поліція відкрила по них вогонь. Щонайменше пʼятеро…

11 години ago

Графіки відключення світла 26 червня: Укренерго попередило про посилені обмеження

У середу, 26 червня, обмеження в електропостачанні триватимуть впродовж всієї доби. Обленерго будуть застосовувати графіки…

11 години ago