Яхта Royal Romance, 264 картини і Maybach: Україна продає майно Медведчука

Твори мистецтва, що належать колишньому українському політику Віктору Медведчуку, будуть продані, згідно з рішенням суду, а вторговані кошти передадуть до держбюджету. Про це в Telegram-каналі повідомила Олена Дума, голова Національного агентства України з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Сьогодні картини тимчасово зберігаються в Національному художньому музеї. Здебільшого це полотна художників Закарпаття: Адальберта Ерделі, Йосипа Бокшая, Золтана Шолтеса. Деякі з них оцінюються в десятки тисяч доларів.

Картина Йосипа Бокшая
Картина Гаврила Глюка
Картина Костянтина Коровіна
Картина Костянтина Крижицького

За рішенням суду АРМА також має право на реалізацію автомобіля Maybach, 20 колекційних годинників і 92-метрової яхти Royal Romance — човен олігарха-втікача перебуває під арештом у Хорватії.

Яхта Royal Romance
Автомобіль Maybach

Віктор Медведчук у минулому очолював заборонену нині партію “Опозиційна платформа — За життя”. Вона вважалася проросійською через те, що позиція політиків збігалася з наративами Кремля.

Медведчук був під домашнім арештом в Україні з травня 2021 року, його підозрювали в держзраді. Після трьох днів після того, як Москва почала повномасштабне вторгнення, з’явилася інформація про його втечу. У квітні 2022 року Медведчука затримали, а у вересні разом із ще 55 росіянами обміняли на 215 українських військовослужбовців, зокрема захисників “Азовсталі”.

На початку квітня 2024 року з’ясувалося, що експолітик причетний до організації в Чехії компанії Voice of Europe. На гроші Кремля в європейських країнах у межах проєкту фінансували політиків-євроскептиків.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як правильно вирощувати зелень на підвіконні: корисні поради

Вирощування зелені на підвіконні - це чудовий спосіб мати свіжі трави та овочі під рукою…

6 хв. ago

У Міноборони розкрили подробиці про QR-код замість військового квитка

У застосунку "Резерв+" з'явиться можливість згенерувати QR-код, який має таку ж юридичну силу, як і…

17 хв. ago

Литва готова негайно повернути військових в Україну: назвали єдину умову

Литва готова негайно повернути в Україну своїх інструкторів, якщо буде створено відповідну коаліцію.

37 хв. ago

У Києві сьогодні відключатимуть світло

У вівторок, 21 травня, протягом всього дня застосовуватимуться графіки погодинних відключень електроенергії – мешканців Києва попередили про…

45 хв. ago

У Путіна заявили про захоплення Білогорівки: у DeepState пояснили, що відбувається

Міністерство оборони Росії бреше про окупацію селища Білогорівка, розташованого на кордоні Луганської та Донецької областей.

49 хв. ago

Стало відомо, через що розбився гелікоптер президента Ірану

Причиною падіння вертольота, на борту якого був президент Ірану Ібрагім Раїсі , могла бути технічна несправність.

1 годину ago