Українські надра на трильйони доларів потрапили до Плану перемоги Зеленського

У четвертому пункті Плану перемоги, який Володимир Зеленський презентував 16 жовтня, йдеться про економічне зростання держави. Україна має критично важливі ресурси, які оцінюються у трильйони доларів США. За словами президента, вни або підсилять Україну та Захід, або Росію – якщо вона ці ресурси захопить.

Про це глава держави сказав під час виступу у Верховній Раді. Йдеться, зокрема, про такі метали, як уран, титан, літій, графіт та інші стратегічно цінні ресурси.

За словами Зеленського, Росія хоче захопити критичні українські ресурси, а також він згадав про потенціал у у виробництві енергії та продовольства. Все це, як зауважив він, є одними з ключових загарбницьких цілей Росії у війні.

“І це наша можливість зростання. Економічного зростання України. Економічного посилення Євросоюзу заради економічної й багато в чому безпекової автономії Європи. І це можливість Сполучених Штатів та наших партнерів у G7 працювати з Україною – союзницею, яка може забезпечити на інвестицію прибуток”, – підкреслив президент.

Україна також пропонує США та Євросоюзу укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу. Якщо ж Росія захопить ці ресурси, то це вже посилить саме її.

“Це також мир завдяки силі. Економічній силі. Це угода, що органічно доповнить та посилить наявну систему економічного тиску на Росію, а саме – усі наявні санкції проти Росії, обмеження нафтової ціни, обмеження експорту в Росію та інші заходи тиску. Російські спільники у світі повинні бачити, що у цього режиму немає економічного майбутнього”, – додав Зеленський.

Крім того, цей пункт має таємний додаток. Його передадуть окремим партнерам Києва.

На початку року про те саме казав американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем. Він запропонував надавати допомогу Україні у вигляді кредитів або в обмін на цінні корисні копалини, що, на його думку, мало б просунути через Конгрес рішення щодо підтримки України, що саме тоді було загальмовано зусиллями прихільників Трампа. Ініціатива виглядала як “викручування рук”. Але Інформатор тоді вказував, що до неї варто придивитися уважніше.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Більше ніяких пророцтв: Кабмін просять заборонити екстрасенсів та тарологів

Останнім часом в Україні все більше порушується питання необхідності перегляду змісту телемовлення, особливо в рамках телемарафону «Єдині…

6 хв. ago

У Великій Британії російських шпигунів підозрюють у встановленні запального пристрою в літаку

Російських шпигунів підозрюють у встановленні запального пристрою в літаку у Великій Британії, який пізніше загорівся…

18 хв. ago

Німецька опозиція пропонує висунути РФ ультиматум на добу та дати Україні ракети Taurus

Лідер головної опозиційної партії Німеччини ХДС Фрідріх Мерц запропонував висунути Росії ультиматум, після чого почати…

27 хв. ago

Українці за кордоном впадуть у ступор: дані про рахунки та гроші тепер відстежує податкова

Українські податкові органи наразі автоматично отримують інформацію про закордонні рахунки громадян, а перший обмін даними…

45 хв. ago

Наречений і наречена “покарали” гостей на своєму весіллі поганим вибором їжі

Одна жінка назвала свою кузину "дешевкою" через дивний вибір страв, які вона підібрала для свого…

56 хв. ago

Землі загрожують 14 великих астероїдів: вчені попередили про “рій Судного дня”

У загрозливому потоці космічного сміття, який дрейфує поблизу Землі, можуть ховатися до 14 астероїдів, можливо, "кілометрового…

1 годину ago