Сотні мільйонів на Трампа: мільярдери влили космічні суми у вибори президента США

За останні місяці найбагатші люди США вклали колосальні суми у політичні групи на підтримку кандидатури республіканця Дональда Трампа на виборах президента США. Пожертви лише чотирьох мільярдерів майже сягнули чверть мільярда доларів. 

Про це повідомляє CNN. Журналісти зазначили, що приголомшливі суми пожертв підкреслюють вирішальну роль у перегонах за президентське крісло, в якій головною суперницею Трампа є чинний віце-президент, демократка Камала Харріс.

З фінансових документів, поданих до Федеральної виборчої комісії США, стало відомо, що глава Tesla і SpaceX Ілон Маск пожертвував організації America PAC $75 млнВдова мільярдера Шелдона Адельсона, Міріам, поповнила на $95 млн бюджет заснованого нею ж політичному комітету Preserve America. Обидві організації підтримують Трампа.

Крім того, гендиректор найбільшого в Північній Америці дистриб’ютора транспортних, пакувальних та промислових товарів Uline, Річард Юлейн пожертвував політичній групі Restoration PAC $49 млн. Ця сума піде на агітацію за Трампа в штатах, що “вагаються”, час витрачає мільйони на ефір у спірних штатах Пенсільванія, Вісконсін та Джорджія.

Ще $5 млн протрампівської організації Right for America переказали екс-глава Marvel Айк Перлмуттер його дружина Лора. Таким чином, загалом лише чотири мільярдери у третьому кварталі 2024 року пожертвували близько $225 млн організаціям, які підтримують екс-президента. Але цього може виявитися замало.

З моменту свого обрання кандидатом на виборах від Демократичної партії у липні Камала Харріс зібрала $1 млрд. донорських коштів. Ця сума стала рекордною за такий проміжок часу. А в офіційних документах йдеться, що у третьому кварталі комітет зі збору коштів на її виборчу кампанію зібрав $633 млн. Це сума вчетверо більша за зібрану аналогічним комітетом Трампа за той самий час.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

США категорично відмовилися збивати ракети РФ: яка причина

Представники адміністрації Джо Байдена розповіли, чому США та Велика Британія допомагали збивати іранські ракети над…

10 хв. ago

ДБР та кіберполіція затримали на Черкащині прокурора-педофіла

Слідчі ДБР спільно з Кіберполіцією затримали прокурора, якого звинувачують одразу за декількома тяжкими статтями Кримінального…

18 хв. ago

Ледь не забетонувався: перехожі врятували повністю покритого цементом кота (фото)

Цей випадок стався в понеділок, 14 жовтня, у районі Зеехельденбурт в Амстердамі, Нідерланди. По дорозі…

30 хв. ago

По 2700 грн – це норма: в Україні переписали пенсії

В Україні станом на 1 жовтня відзначається 10,34 мільйонів пенсіонерів. 25% українських пенсіонерів одержують близько 2760 грн…

39 хв. ago

Причина не в урагані. Чому Байден насправді не поїхав на “Рамштайн”

Минулого тижня сумною новиною для українців стало скасування засідання групи "Рамштайн", на якому мали бути…

46 хв. ago

Відстрочка для студентів у віці: все скасовує новий указ

Українцям розповіли про відстрочку від мобілізації студентів та з якого моменту студент отримує право на неї. Про…

53 хв. ago