Рейтинг летить в прірву: скільки українців зараз довіряють Зеленському

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів опитування щодо того, яким політикам, посадовцям та громадським діячам довіряють українці.

Як вказано у результатах опитування, найчастіше респонденти відповідали, що довіряють президенту Володимиру Зеленському. Рейтинг його довіри становить 51%. Окрім того, частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до В. Кіма (відповідно 46% і 34), Василя Малюка (відповідно 36% і 27%) та Михайла Федорова (відповідно 31% і 24,5%).

Разом з тим, опитування засвідчило, що 79% українців не довіряють колишньому лідеру забороненої ОПЗЖ Юрію Бойко та лідеру “Батьківщини” Юлії Тимошенко. Окрім того, лідеру “Європейської солідарності” Петру Порошенку не довіряють 68%, а народній депутатці Маряні Безуглій не довіряють 64% опитаних.

Окрім того, погано із довірою українців у голови Офіса президента Андрія Єрмака. Йому не довіряють 62%. Голові фракції “Слуга народу” Давиду Арахамії не довіряють 60%. При цьому високий рівень недовіри у голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та очільника уряду Дениса Шмигаля. Їм відповідно не довіряють 53% та 52% опитаних.

Як свідчать данні опитування Центра Разумкова, частіше висловлювали недовіру, ніж довіру, до мера Києва Віталія Кличка (не довіряють йому 47%, довіряють 39%), волонтера Сергія Притули (відповідно 46% і 42%), міністра оборони Рустема Умєрова (відповідно 41% і 29%). Більше не довіряють, ніж довіряють українці раднику голови Офісу президента Михайлу Подоляку (відповідно 40% і 35%), нардепу Дмитру Гетьманцеву (відповідно 39% і 16%), міністру енергетики Герману Галущенку (відповідно 32% і 11%).

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Діставайте пуховики: погода в Україні готує сюрпризи

Приготуйтеся до холоду, бо осінь в Україні вирішила різко змінити настрій. Наступні кілька днів по…

11 хв. ago

Ілон Маск витратив 75 мільйонів доларів на підтримку Трампа

Американський мільярдер Ілон Маск знову у центрі скандалу — цього разу через свої значні фінансові…

24 хв. ago

“Немає слів”: аналітик BILD розкритикував план перемоги Зеленського

Аналітик BILD Юліан Рьопке розкритикував представлений "План перемоги" президента Володимира Зеленського. "Вступу до НАТО не буде,…

29 хв. ago

Росія готується до масових ударів по енергетиці: секретар РНБО зробив тривожну заяву

Україна активно готується до масованих атак з боку російських агресорів із настанням осінньо-зимового періоду, заявив…

32 хв. ago

ТЦК почали полювання на чоловіків по клубах і ресторанах — повістки летять на всі боки

Останні облави в нічних клубах, ресторанах та навіть весільних залах сколихнули суспільство. Хоча рейди співробітників…

35 хв. ago

Під Москвою горить будівля військового аеродрому “Чкаловський” (відео)

На військовому аеродромі "Чкаловський" у Московській області РФ сталася пожежа. Про це повідомило російське видання Astra. Журналісти з посиланням…

1 годину ago