“Породження Гітлера і диявола”: лідер Нікарагуа облаяв Зеленського і Нетаньяху

Авторитарний лідер Нікарагуа Даніель Ортега під час промови назвав президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху “породженнями диявола і Гітлера”. Про це пише Politico із посиланням нікарагуанські ЗМІ.

“Ізраїльський уряд очолює прем’єр-міністр, який є породженням диявола. Чому? Тому що він проводить політику терору і є [Адольфом] Гітлером. Прем’єр-міністр Ізраїлю – Гітлер … так само, як і президент України – ще один нацист, ще один син Гітлера, який хоче залучити НАТО до війни проти Російської Федерації”, – видав президент Нікарагуа. 

Примітно, що Кремль просуває наратив про те, що Україна кишить нацистами, намагаючись виправдати розпочату повномасштабну війну проти української держави. А Нікарагуа має тісні звʼязки із Москвою ще з часів холодної війни, коли Радянський Союз підтримав повалення режиму центральноамериканської країни в 1979 році лівими повстанцями на чолі з Ортегою.

Даніель Ортега перебуває при владі з 2007 року і вважається диктатором, який кидає до в’язниці усіх своїх політичних суперників і критиків, а також бере під контроль державні інституції.

Нікарагуа також була однією з перших країн, які визнали палестинську державність у 1988 році. Минулого тижня адміністрація країна офіційно розірвала дипломатичні відносини з Ізраїлем, назвавши уряд Нетаньяху “фашистським” і “геноцидним”.

Романчук Микола

Recent Posts

Списання грошей з рахунків та арешт майна: чим загрожує українцям несплата штрафу від ТЦК

При несплаті штрафу від ТЦК держава може примусово стягнути борг через списання грошей із банківських рахунків…

1 хв. ago

ЄС має намір ізолювати РФ

16 жовтня Європейський Союз проводить свій перший саміт з країнами Перської затоки, спрямований на зміцнення…

13 хв. ago

Дісталися і пенсіонерів: запровадили солідні штрафи – чи вистачить грошей розрахуватися

У Пенсійному фонді розповіли про штрафні санкції для пенсіонерів . Цією інформацією ділиться Пенсійний фонд, пише Стіна. В українських…

17 хв. ago

Українські діячі культури тікають за кордон: Точицький шокований

Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький повідомив, що кожен п'ятий митець, який виїжджає…

21 хв. ago

Зеленський у Раді презентував план перемоги: повний текст

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Верховної Ради, де вперше публічно презентував план перемоги України у…

26 хв. ago

Зеленський розкрив українцям свій план перемоги

План перемоги України складається з п'яти пунктів. Є у ньому й три таємні додатки, сказав президент Володимир Зеленський під…

27 хв. ago