Ілон Маск витратив 75 мільйонів доларів на підтримку Трампа

Американський мільярдер Ілон Маск знову у центрі скандалу — цього разу через свої значні фінансові вливання в президентську кампанію Дональда Трампа. За три місяці Маск пожертвував 75 мільйонів доларів до фонду America PAC, що підтримує республіканців на виборах. Про це повідомляє Business Insider, посилаючись на дані Федеральної виборчої комісії (FEC).

Гроші, які впливають на вибори

Варто зауважити, що Маск виявився єдиним донором цього політичного фонду протягом зазначеного періоду. Фонд America PAC активно витрачає гроші на мобілізацію виборців у так званих “штатах, які вагаються”, саме вони й можуть вирішити результат майбутніх виборів у США. Понад 96 мільйонів доларів вже витрачено на підтримку Трампа, а ще 10 мільйонів — на допомогу республіканцям у битві за Конгрес.

Демократи зрадили Маска?

Ще цікавішим цей факт робить зміна політичних поглядів Маска. Раніше він був прихильником Демократичної партії, але тепер відверто підтримує республіканців. І це не просто гра в політику — Маск переконаний, що його свобода на кону. “Якщо Трамп програє — мені кінець,” — заявив він, натякаючи на можливість власного тюремного ув’язнення в разі перемоги Демпартії.

Мільярдер навіть висловив побоювання щодо своєї безпеки: “Як думаєте, наскільки тривалим буде моє тюремне ув’язнення? Я побачу своїх дітей?” Ці слова лише додали масла у вогонь навколо його політичної діяльності.

Маск і Трамп — новий альянс?

Такі політичні маневри Маска не залишають байдужими ні ЗМІ, ні громадськість. Зараз багато хто вважає, що Ілон Маск не просто інвестує в політичну кампанію, а намагається створити свій альянс із Трампом. Це може мати серйозні наслідки для майбутніх виборів у США, а також для самого Маска, чия репутація вже неодноразово піддавалася критиці за його неоднозначні висловлювання та дії.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Недостатньо сумний або заснув на нараді: експосол розповів, за що можуть розстріляти в КНДР

У Північній Кореї громадян фактично можуть розстріляти за все, що завгодно — будь то сон…

8 хв. ago

“Иммунитет” на ТЦК: каких украинцев мобилизация точно обойдет стороной

В Украине сохраняется военное положение и всеобщая мобилизация. Однако новые события указывают на то, что…

17 хв. ago

Йдете по гриби — беріть гаманець: за які прогулянки нещадно штрафуватимуть

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №9665, що посилює відповідальність за правопорушення у сфері захисту рослинного світу та…

29 хв. ago

“Великий сюрприз” для Ізраїлю: Іран погрожує ударом “страшнішим за ядерний”

Бригадний генерал Ебрахім Ростамі, колишній секретар комісії з озброєнь "Корпусу вартових ісламської революції" (КВІР) прокоментував…

38 хв. ago

Батько найняв повію для свого 13-річного сина: усе закінчилось несподівано

У Великій Британії батько найняв секс-працівницю для свого 13-річного сина, а потім сказав йому, щоб…

47 хв. ago

Чоловік дожив до 78 років, так і не дізнавшись, що у нього насправді три пеніси

Британський чоловік дожив до 78 років, не помітивши, що у нього було два зайвих пеніси.…

56 хв. ago