Ілон Маск витратив 75 мільйонів доларів на підтримку Трампа

Американський мільярдер Ілон Маск знову у центрі скандалу — цього разу через свої значні фінансові вливання в президентську кампанію Дональда Трампа. За три місяці Маск пожертвував 75 мільйонів доларів до фонду America PAC, що підтримує республіканців на виборах. Про це повідомляє Business Insider, посилаючись на дані Федеральної виборчої комісії (FEC).

Гроші, які впливають на вибори

Варто зауважити, що Маск виявився єдиним донором цього політичного фонду протягом зазначеного періоду. Фонд America PAC активно витрачає гроші на мобілізацію виборців у так званих “штатах, які вагаються”, саме вони й можуть вирішити результат майбутніх виборів у США. Понад 96 мільйонів доларів вже витрачено на підтримку Трампа, а ще 10 мільйонів — на допомогу республіканцям у битві за Конгрес.

Демократи зрадили Маска?

Ще цікавішим цей факт робить зміна політичних поглядів Маска. Раніше він був прихильником Демократичної партії, але тепер відверто підтримує республіканців. І це не просто гра в політику — Маск переконаний, що його свобода на кону. “Якщо Трамп програє — мені кінець,” — заявив він, натякаючи на можливість власного тюремного ув’язнення в разі перемоги Демпартії.

Мільярдер навіть висловив побоювання щодо своєї безпеки: “Як думаєте, наскільки тривалим буде моє тюремне ув’язнення? Я побачу своїх дітей?” Ці слова лише додали масла у вогонь навколо його політичної діяльності.

Маск і Трамп — новий альянс?

Такі політичні маневри Маска не залишають байдужими ні ЗМІ, ні громадськість. Зараз багато хто вважає, що Ілон Маск не просто інвестує в політичну кампанію, а намагається створити свій альянс із Трампом. Це може мати серйозні наслідки для майбутніх виборів у США, а також для самого Маска, чия репутація вже неодноразово піддавалася критиці за його неоднозначні висловлювання та дії.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати на війну: є декілька категорій

В Україні колишніх співробітників силових структур, які вже спокійно насолоджувалися своєю пенсією, можуть мобілізувати до…

11 хв. ago

Третина українських компаній може сховатися в тінь через нові податки

Коли український бізнес і так на межі виживання, держава вирішує підняти податки. Логічно? Не зовсім.…

30 хв. ago

Ненавидів “х**лів”: посадовець “Укренерго” “зливав” дані про наслідки обстрілів

В Україні викрили посадовця НЕК "Укренерго", який виправдовував воєнні злочини РФ. Деталями 16 жовтня поділилась пресслужба Служби безпеки…

41 хв. ago

Жінки пішли в наступ: у Закарпатті розтрощили бус ТЦК і закидали камінням

Закарпаття знову в центрі уваги, і цього разу не через мальовничі краєвиди. У селі Великі…

45 хв. ago

Випустили 8 куль: під Москвою ліквідували офіцера спецназу ГРУ, який повернувся з України

Що ж, війна повертається додому навіть для тих, хто її почав. Під Москвою вбили офіцера…

59 хв. ago

Верховна Рада має намір саджати українців за соціальні мережі

Верховна Рада України вирішила серйозно взятися за користувачів, які відчули себе "мисливцями" в мережі. До…

1 годину ago