Фіцо заявив, що «імовірність закінчення війни в Україні найближчим часом дуже висока»

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що імовірність закінчення війни в Україні найближчим часом «дуже висока». Про це він заявив у середу на засіданні парламентського комітету з європейських справ перед від’їздом на засідання Європейської ради наприкінці цього тижня, повідомляє словацьке агентство TASR.

«Імовірність закінчення війни в Україні найближчим часом дуже висока», – сказав прем’єр-міністр, зазначивши, що він очікує, що на засіданні Європейської ради буде вказано, коли це може статися, «оскільки несподівано порушують тему запрошення України до НАТО». На його думку, це запрошення не буде «безкоштовним».

Фіцо побажав Україні справедливого миру, але задався питанням, чи можливо його досягти за нинішнього «стану справ». Він підтвердив, що його уряд підтримує територіальну цілісність України і що він підтримає будь-який мирний план, висунутий для закінчення війни. Крім того, він заявив, що мирні переговори будуть також включені до порядку денного його майбутнього візиту до Китаю.

Водночас Фіцо заявив, що завжди прагнув збалансованих відносин із Росією. На його думку, «слід змиритися з тим, що росіяни не підуть із Криму та інших територій, таких як Донецьк і Луганськ». На його думку, війна не має військового вирішення.

Прем’єр зазначив, що Словаччина продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні, додавши, що найбільш необхідною підтримкою є постачання електроенергії. Він розраховує на співпрацю з боку України в питаннях імпорту нафти і газу в Словаччину.

«Я відмовляюся імпортувати нафту звідкись із-за Адріатики», – зазначив він, пояснивши, що в цьому разі зростуть мита. «Наш обов’язок – забезпечити продовження транзиту через Словаччину, а також транзиту через Україну, чи то нафта, чи то газ», – зауважив він.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Чоловік, якого звільнили 15 років тому, домігся величезної компенсації за наднормову роботу

Федеральний суд Швейцарії зобов'язав роботодавця, який звільнив працівника 15 років тому, виплатити йому гроші за…

33 секунди ago

Люди висадяться на Місяць у Prada: модний дім презентував новий скафандр (фото)

Дизайн скафандра Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) вперше представили на Міжнародному конгресі астронавтів у Мілані.…

9 хв. ago

Коли можна законно відмовитися від повістки: пояснення юристів

Під час загальної мобілізації військовозобов'язаним громадянам можуть вручати повістки будь-де та навіть поштою. Однак є ситуації, коли…

25 хв. ago

Мінсоцполітики анонсувало збільшення субсидій для українців: хто зможе отримати

Міністерство соціальної політики України ініціювало продовження додаткових субсидій для родин, які опалюють житло дровами чи…

34 хв. ago

Стреси, ціни і блекаути: українці розповіли, як змінилося їх меню за час війни (опитування)

Майже половина мешканців України (49% респондентів) підтвердила, що з початком повномасштабного вторгнення РФ у них…

42 хв. ago

На Волині військовий ТЦК на смерть збив жінку: деталі ДТП

На Волині військовослужбовець ТЦК за кермом автівки на смерть збив жінку. Інформацію про це підтверджує Волинський обласний ТЦК та…

51 хв. ago