Лукашенко закликав Україну та РФ до мирних переговорів і назвав умови ядерного удару

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна та Росія мають сісти за стіл переговорів для закінчення війни. За його словами, “вона нікому не потрібна”. Водночас каже, що миру в Україні нібито не хоче Захід.

Крім того, він пригрозив ядерним ударом у разі порушення білоруських кордонів. Про це повідомляє білоруське пропагандистське видання Белта.

“Давайте сядемо за стіл переговорів і закінчимо цю драчку. Вона ні українському народу, ні росіянам, ні білорусам не потрібна. Вона потрібна їм. Я не можу навести ці факти, вони абсолютно закриті, де вони відкрито говорять – високопоставлені люди. Дослівно: “Нехай б’ють один одного – українці, росіяни – нехай у цьому казані всі подохнуть”, – сказав Лукашенко.

Він вважає, що продовження війни хочуть “високопоставлені особи американського походження”. Водночас про те, що війну продовжує кремлівський голова Володимир Путін, не сказав нічого.

Крім того, він пригрозив ядерним ударом у разі порушення кордонів Білорусів. За його словами, вже визначено понад 20 бригад та батальйонних груп в його країні, які будуть задіяні для недопущення прориву на кордоні з Україною.

“Ми не маємо наміру застосовувати ядерну зброю, поки противник не перетне кордон Союзної держави. Білорусь не матиме жодних червоних ліній у разі порушення кордону, відповідь буде миттєва”, – заявив узурпатор.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

8 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

15 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

24 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

33 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

41 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

50 хв. ago