Лукашенко закликав Україну та РФ до мирних переговорів і назвав умови ядерного удару

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна та Росія мають сісти за стіл переговорів для закінчення війни. За його словами, “вона нікому не потрібна”. Водночас каже, що миру в Україні нібито не хоче Захід.

Крім того, він пригрозив ядерним ударом у разі порушення білоруських кордонів. Про це повідомляє білоруське пропагандистське видання Белта.

“Давайте сядемо за стіл переговорів і закінчимо цю драчку. Вона ні українському народу, ні росіянам, ні білорусам не потрібна. Вона потрібна їм. Я не можу навести ці факти, вони абсолютно закриті, де вони відкрито говорять – високопоставлені люди. Дослівно: “Нехай б’ють один одного – українці, росіяни – нехай у цьому казані всі подохнуть”, – сказав Лукашенко.

Він вважає, що продовження війни хочуть “високопоставлені особи американського походження”. Водночас про те, що війну продовжує кремлівський голова Володимир Путін, не сказав нічого.

Крім того, він пригрозив ядерним ударом у разі порушення кордонів Білорусів. За його словами, вже визначено понад 20 бригад та батальйонних груп в його країні, які будуть задіяні для недопущення прориву на кордоні з Україною.

“Ми не маємо наміру застосовувати ядерну зброю, поки противник не перетне кордон Союзної держави. Білорусь не матиме жодних червоних ліній у разі порушення кордону, відповідь буде миттєва”, – заявив узурпатор.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

5 хв. ago

У YouTube з’явилася кнопка “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Ця опція пропонує глядачеві зайняти…

19 хв. ago

До 80 тисяч гривень на дім: кияни можуть отримати безкоштовні генератори

Київська міська влада запровадила програму часткової компенсації вартості генераторів та сонячних батарей для багатоквартирних будинків.…

27 хв. ago

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

2 години ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

2 години ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

2 години ago