НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО Гладковського: він утік з України

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олега Гладковського, якого обвинувачують у скоєнні зловживань у процесі закупівлі автомобілів для української армії. Про це у вівторок, 16 квітня, повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

За версією слідства, спільно з колишнім заступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони Гладковський організував закупівлі вантажних автомобілів підвищеної прохідності за завищеними цінами в межах державного оборонного замовлення.

Загальна сума збитків, завданих державі, перевищує 17 мільйонів гривень.

Суд у справі Гладковського

Олега Гладковського заарештували за рішенням Вищого антикорупційного суду (ВАКС) 19 жовтня 2019 року з можливістю внесення застави в розмірі 10,6 мільйона гривень, яку було внесено 21 жовтня того ж року. У березні 2022 року суд змінив запобіжний захід з арешту на особисте зобов’язання. Після цього Гладковський перестав з’являтися на судові засідання і, за інформацією НАБУ, покинув Україну.

Чим відомий Олег Гладковський

З 17 лютого 2015 року Олег Гладковський обіймав посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. З 1 березня 2018 року він очолював міжвідомчу комісію з питань оборонно-промислового комплексу України при РНБО. Однак 26 лютого 2019 року президент Петро Порошенко призупинив його повноваження, а 4 березня 2019 року звільнив з посади першого заступника секретаря РНБО.

Перед цим, у лютому 2019 року, журналісти виявили багаторічну схему відмивання сотень мільйонів гривень з українського оборонного комплексу, до якої, за їхнім твердженням, був залучений син Олега Гладковського Ігор Гладковський. За даними журналістів, у період з 2016 року кілька топпосадовців і пов’язаних з ними осіб продавали запчастини для військової техніки українським оборонним підприємствам з націнкою до 300%. Ці товари, згідно із заявами, надходили з Росії контрабандним шляхом або купувалися на складах військових частин в Україні. Загальна сума угод оцінюється у 250 мільйонів гривень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

6 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

15 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

22 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

27 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

34 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

44 хв. ago