Названо подію, яка стане сигналом про те, що Захід дотиснув Україну у питанні переговорів з РФ

Агресія Росії проти України у 2025 році може кардинально змінитися, зокрема через зростаючий тиск західних країн на Україну щодо початку прямих переговорів з Москвою. Про це в інтерв’ю для видання “Главред” розповів військовий експерт і колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

Ступак зазначив, що початок мирних переговорів може стати можливим у разі відходу українських сил із Курської області, незалежно від того, чому це може статися — чи то через особисте рішення, сильний тиск з боку Заходу, чи через військові обставини.

“Якщо Україна, через різні причини, вийде з Курської області, можуть початися мирні переговори. Ми зараз не говоримо про те, чому це може статися: за особистим бажанням, після великого прохання з боку Заходу чи через те, що нас звідти витиснуть. Нас підштовхують до переговорів, а до вирішення питання з Курщиною Росія за стіл переговорів не сяде”, — сказав Ступак.

При цьому експерт вважає, що західні партнери України підштовхують її до переговорів не з ворожих намірів, а через оцінку ресурсів, які є у наявності для тривалого ведення війни.

За його словами, навіть президент Чехії Петр Павел, відомий своїм дружнім ставленням до України, як військовий, бачить наші можливості та наголошує на необхідності зупинитися.

Експерт також зазначив, що на підконтрольних Україні територіях слід створювати такі умови життя, щоб жителі окупованих територій самі прагнули приєднатися до України. Це нагадує ситуацію з падінням Берлінської стіни, коли її руйнували самі східні німці, бажаючи жити, як на Заході. За його словами, тоді люди прагнули пити пепсі-колу, подорожувати за кордон і дивитися фільми, а не жити під контролем та диктатурою.

Романчук Микола

Recent Posts

“Мобілізація провалена”: нардеп пояснила, що у військо вимагають відправляти 18-річних

Народна депутатка Марія Іонова в ефірі День.LIVE розповіла, що іноземні партнери України наполягають на зниженні мобілізаційного віку.…

1 хв. ago

Чиновники йдуть воювати: у Бєлгородській області великі кадрові проблеми, — губернатор

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив про дефіцит кадрів у регіоні через те, що чиновників масово призивають…

10 хв. ago

Китай лютує: як Росія та КНДР зуміли вибісити Пекін

Китайське керівництво негативно реагує на посилення відносин між Північною Кореєю та Російською Федерацією, розповів в…

18 хв. ago

Ілон Маск зганьбився: навіть смішно, звідки він черпав свої геніальні знахідки

Алекс Пройас, режисер науково-фантастичного фільму "Я, робот", звинуватив мільярдера Ілона Маска і Tesla в копіюванні…

27 хв. ago

Через п’яних туристів у всіх барах Праги ввели драконівські заборони

Міська влада Праги в понеділок, 14 жовтня, заборонила нічні походи по пабах, організовані туристичними агенціями, оскільки…

38 хв. ago

Відпочивають в елітних готелях. Польський міністр обурений поведінкою хлопців з України

Поляків обурює поведінка деяких українських біженців у Польщі. Про це заявив очільник Міністерства оборони Польщі…

46 хв. ago