Чому Камала Гарріс може нести загрозу Україні: The Telegraph назвали причини

Віцепрезидент Камала Гарріс може стати загрозою для України, якщо переможе на президентських виборах в США, пишуть деякі західні ЗМІ. Причини цього – в Гарріс непрості стосунки з українським президентом Володимиром Зеленським, до того ж вона не залучена в зовнішню політику США щодо України.

Зокрема про це пише видання The Telegraph. Газета нагадує, що Гарріс має шанси виграти вибори, оскільки зараз перемагає у шести з семи штатів, які вважаються ключовими для результатів виборів. Проте її відносини з президентом Зеленським добрими назвати складно.

“Гарріс і Зеленський мали напружені стратегічні розбіжності на Мюнхенській конференції з безпеки щодо того, як утримати Росію від втягнення Європи в нову холодну війну – ту, яка все ще триває понад два роки. Олексій Резніков, тодішній міністр оборони України, нагадав, що Гарріс відкинула прохання Зеленського про превентивні санкції проти Росії в надії, що це може запобігти вторгненню”, – сказано у матеріалі.

Окрім того, віцепрезидент США інакше веде політику, ніж Джозеф Байден. Налагодити відносини з Зеленським вона не змогла, хоча можливості були.

“По суті, Камала Гарріс схожа на Джо Байдена – вона ліберальний інтернаціоналіст, який підтримує глобальні коаліції, потужний НАТО та сильну Європу. Але за своїм дипломатичним стилем вони не можуть бути більш різними. Дивно, але враховуючи всю увагу до фізичних проблем Байдена, він був набагато енергійнішим і впевненішим в Україні, ніж Гарріс. Вона змарнувала кілька можливостей, щоб налагодити пристойні стосунки із Зеленським, і її невпевнене вирішення кризи не віщує нічого доброго, якщо вона виграє президентство”, – сказав виданню колишній помічник Байдена на умовах анонімності.

Газета також зазначає, що Гарріс не була глибоко залучена у зовнішню політику США щодо України з початку російського вторгнення у 2022 році, що викликає закономірні питання щодо її компетентності. До того ж політика Гарріс з питання України може змінитися через внутрішні політичні виклики, які безумовно постануть перед нею під час президентства – наприклад, якщо республіканці візьмуть під контроль Конгрес.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

7 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

8 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

10 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

20 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

22 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

23 хв. ago