Лайкнув пост блогера-втікача? У мережі розгорівся скандал навколо Залужного

У мережі розгорівся скандал навколо колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Користувачі соцмережі помітили, що він нібито поставив вподобайку під постом блогера Мирослава Олешка у Facebook про те, що українці стали “заручники вічної війни”.

Згодом Олешко нібито видалив цей допис. Але користувачі вистигли зробити скріншоти, на яких зберігся і сам пост і вподобайка під ним, яку нібито було поставлено з верифікованого акаунта Залужного.

Як видно на скріншоті, у пості йде мова про заяву російського диктатора Володимира Путіна щодо умов для переговорів з Україною. Автор допису критикує дії президента Володимира Зеленського та у підсумку зазначає, що “ми стали заручники вічної війни”.

Варто зазначити, що достеменно не відомо, чи дійсно Залужний ставив вподобайку під цим постом. Наразі також відсутня і реакція сторін. Тим часом деякі користувачі соцмережі висловили думку, що колишній головком міг поставити вподобайку випадково під час перегляду стрічки у Facebook.

Хто такий Мирослав Олешко

Блогер Олешко відомий тим, що з-за кордону закликав чоловіків переховуватися від мобілізації. З даними ЗМІ, він міг втекти з України за 15 тисяч доларів.

У листопаді 2023 року Служба безпеки України повідомила йому про підозру за двома статтями: за перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань та за свідоме використання підробленого документа. Згідно з матеріалами справи, Олешко після підтвердження придатності до військової служби та виклику до ТЦК залишив територію України у серпні 2023 року на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії.

Нагадаємо, 8 лютого президент звільнив Залужного та призначив на його місце Олександра Сирського. А 7 березня Зеленський погодив кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ на посаду посла України у Великій Британії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зеленський: Лише силою можна примусити Росію поважати правила

Президент України Володимир Зеленський підвів підсумки свого візиту до Сполучених Штатів Америки у своєму вечірньому…

3 хв. ago

“Живий динозавр”: жінка зіткнулася з найнебезпечнішим птахом у світі

Жінка зіткнулася з найнебезпечнішим птахом у світі на австралійському пляжі. Джулі Нос та її донька…

17 хв. ago

Трамп має намір судитися з Google через “погані історії” про нього в пошуку

Кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп погрожує компанії Google судом у разі його…

27 хв. ago

Швидка паста з сосисками: як приготувати вечерю за рецептом Джеймі Олівера

Приготування їжі для сім’ї може бути важкою роботою та займати багато часу. Тому дуже важливо…

35 хв. ago

Насильство щодо дітей: навчальні заклади України чекають перевірки

В Україні всі навчальні заклади, де проживають діти, чекають перевірки на предмет насильства чи порушення…

40 хв. ago

Буде ескалація: Іран почав погрожувати Ізраїлю після знищення генсека “Хезболли”

Іран заявив, що ліквідація генерального секретаря проіранського угруповання "Хезболла", Хасана Насралли, закінчиться для Ізраїля "знищенням". Тегеран…

42 хв. ago