Став командиром батальйону: екснардеп Олег Ляшко отримав нову посаду не по званню, — офіцер

Колишній депутат Верховної Ради України від “Радикальної партії” Олег Ляшко став командиром батальйону. Про це розповів командир підрозділу розвідки Збройних сил України Денис Ярославський у дописі на своїй сторінці Facebook.

У дописі він висловив занепокоєння щодо того, що нині відбувається в українському війську. Ярославський зауважив, що Ляшко отримав посаду командира батальйону безпілотних систем однієї із механізованих бригад, хоча є тільки лейтенантом. А такі посади обіймають військові у званні підполковника.

“Як вам таке просування по службі: лейтенант Ляшко О. В., потрібно віддати йому належне, іноді приїжджав на КСП і тусувався для звітності, призначений командиром батальйону в одну з бригад”, — написав Ярославський та опублікував відповідний документ з наказом про призначення.

Допис Дениса Ярославського Фото: Скриншот

Зокрема, в документі зазначається, що його було видано 11 жовтня 2024 року. Підписав його командир армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ.

Наказ про призначення Ляшка Фото: Скриншот

Сам Олег Ляшко призначення не коментував. У квітні 2023 року він опублікував фото у військовій формі та написав, що сам мобілізувався.

“Я не чекав повісток. Сам у квітні пішов у військкомат і попросив мобілізувати мене в ЗСУ. Скоро пів року, як я служу. І жодної секунди не пошкодував про своє рішення. Поряд зі мною — найкращі чоловіки і жінки України. Ми захищаємо свої сім‘ї, свою землю, свою Україну”, — розповідав екснардеп. Згодом він періодично публікував фото із військовими та розповідав, що привіз допомогу від волонтерів.

Олег Ляшко із військовими Фото: liashko\Instagram

Призначення Ляшка прокоментували у низці військових Telegram-каналів. Також допис опублікував Лейтенант Збройних Сил України із псевдо “Алекс”.

Він іронічно зауважив, що “навіть тигри, які в воюють з 2014-го року, в захваті від такої стрімкої кар’єри: менш ніж за 3 роки з цивільної людини трансформуватися аж в комбата… ну це щось неймовірне”.

Коментар військового щодо призначення Олега Ляшка Фото: Скриншот
Романчук Микола

Recent Posts

Занадто багато броней? Перевірки нагрянуть на критично важливі підприємства в одній із областей

У понеділок, 14 жовтня, у Волинській обласній військовій адміністрації (ОВА) відбулася нарада з представниками силових…

4 хв. ago

Які автомобілі обирають юридичні особи та приватні клієнти: рейтинг

У вересні український автопарк поповнили 5,7 тис. нових легкових авто. З цієї кількості 64% легковиків було реалізовано…

12 хв. ago

Після рейдів ТЦК: стало відомо, як VIP-заклади Києва готуються до перевірок

Після рейду ТЦК та перевірку документів військовозобов'язаних після концерту "Океану Ельзи" у Києві та облави ТЦК в…

21 хв. ago

Смертність близько 10%: Україною шириться лихоманка Західного Нілу

Вірус лихоманки Західного Нілу розповсюджується Україною і становить серйозну загрозу. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я…

27 хв. ago

Європа погрожує залишити Україну без електрики: вже офіційно попередили

Останніми місяцями енергетична безпека України опинилася під серйозним ударом. Масштабні обстріли російської армії призвели до значних ушкоджень…

38 хв. ago

Чому одні нації багатші за інші: обрали лауреатів Нобелівської премії з економіки

Цьогорічну Нобелівську премію з економічних наук присудили трьом ученим із США. Дарон Аджемоглу, Саймон Джонсон…

40 хв. ago