Скільки українців довіряє Зеленському: що здивувало соціологів

У вересні-жовтні 2024 року 59% наших співвітчизників довіряють президенту Володимиру Зеленському, 37% – не довіряють. Соціологи зауважили, що з травня показники практично не змінилися. Про це свідчать дані опитування КМІС.

Соціологи зазначили, що після президентських та парламентських виборів 2019 року 80% українців довіряли Володимиру Зеленському. Однак до лютого 2022 року рівень довіри поступово зменшився до 37% (і напередодні російського вторгнення вже було більше за тих, хто йому не довіряє).

Після початку Великої війни рівень довіри зріс до 90%. До кінця грудня 2023 року рівень довіри знизився до 77%, до лютого 2024 року – до 64%, до травня 2024 року – до 59%. У той же час, між травнем та вереснем 2024 року показники залишилися практично на такому ж рівні.

Заступник директора КМІС Антон Грушецький зазначив, що в Україні зберігається досить висока довіра президенту Володимиру Зеленському, “особливо з огляду на складності воєнного часу, невизначене майбутнє та можливі окремі невдалі дії владної команди”.

“При цьому ситуація дуже динамічна і вже суттєва частка населення коливається від довіри до недовіри залежно від поточних подій та рішень президента та його команди”, – заявив соціолог.

За його словами, зрозуміло, що “багато аспектів у внутрішній та зовнішній ситуації непідвладні президенту та його команді, але для збереження поточних показників довіри та легітимності в цілому необхідно підтримувати прозору та щиру комунікацію з суспільством”.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Київський ТЦК витратить майже 3 млн грн на бланки та календарі

Київський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки витратить 2,8 млн грн на реєстраційні журнали, бухгалтерські книги,…

8 хв. ago

Митника, якого впіймали на хабарі, суд поновив на посаді та призначив йому грошову компенсацію

Львівський окружний адміністративний суд поновив на посаді Сергія Бутова, митника, затриманого за хабар у $16 тис. доларів.…

14 хв. ago

Туристи тікають з тайського пляжу: усе через таємничих голчастих істот

Відпочинок на пляжі Пранбурі в Таїланді перервався несподіваною загрозою — тисячі невідомих для місцевих жителів…

26 хв. ago

Хвилинка божевілля: людину заарештували, бо вона їла курку ножем і виделкою

Америка - країна, яка славиться своєю свободою і демократією. Однак погляньте на закони в Сполучених…

35 хв. ago

Портников розповів, коли будуть мобілізувати жінок на війну

Український журналіст та політичний оглядач Віталій Портников заявив, що у випадку продовження війни на кілька…

43 хв. ago

За підготовку до зими українців штрафуватимуть на сотні тисяч гривень

Напередодні опалювального сезону Верховна Рада України затвердила збільшення штрафів за незаконне вирубування дерев, про що повідомив у…

50 хв. ago