Скільки українців довіряє Зеленському: що здивувало соціологів

У вересні-жовтні 2024 року 59% наших співвітчизників довіряють президенту Володимиру Зеленському, 37% – не довіряють. Соціологи зауважили, що з травня показники практично не змінилися. Про це свідчать дані опитування КМІС.

Соціологи зазначили, що після президентських та парламентських виборів 2019 року 80% українців довіряли Володимиру Зеленському. Однак до лютого 2022 року рівень довіри поступово зменшився до 37% (і напередодні російського вторгнення вже було більше за тих, хто йому не довіряє).

Після початку Великої війни рівень довіри зріс до 90%. До кінця грудня 2023 року рівень довіри знизився до 77%, до лютого 2024 року – до 64%, до травня 2024 року – до 59%. У той же час, між травнем та вереснем 2024 року показники залишилися практично на такому ж рівні.

Заступник директора КМІС Антон Грушецький зазначив, що в Україні зберігається досить висока довіра президенту Володимиру Зеленському, “особливо з огляду на складності воєнного часу, невизначене майбутнє та можливі окремі невдалі дії владної команди”.

“При цьому ситуація дуже динамічна і вже суттєва частка населення коливається від довіри до недовіри залежно від поточних подій та рішень президента та його команди”, – заявив соціолог.

За його словами, зрозуміло, що “багато аспектів у внутрішній та зовнішній ситуації непідвладні президенту та його команді, але для збереження поточних показників довіри та легітимності в цілому необхідно підтримувати прозору та щиру комунікацію з суспільством”.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

“Мені фізично огидно від відео”. Блогерка Ксюша Манекен обурилася примусовою мобілізацією

Блогерка Ксюша Манекен (справжнє ім'я Оксана Волощук) розкритикувала жорстку примусову мобілізацію. Реакцію на дії ТЦК…

6 хв. ago

Скандальну експрикордонницю Плантовську обсміяли у мережі (фото)

Іванна Плантовська, яку зі скандалом випровадили із Державної прикордонної служби України за демонстрацію лакшері-життя під час війни, потрапила…

14 хв. ago

Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати

Цієї осені частину студентів можуть мобілізувати на війну, навіть попри те, що більшість з них…

25 хв. ago

Порошенко став багатшим на 2 мільярди за два місяці, допоміг «сліпий траст»

Лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко у жовтні збагатів ще на більш, ніж 1 мільярд гривень.…

42 хв. ago

Львівського митника, який вкрав 16 тисяч доларів, поновили на роботі

На Львівщині суд поновив на посаді інспектора оперативного відділу № 2 управління боротьби з контрабандою…

58 хв. ago

Став командиром батальйону: екснардеп Олег Ляшко отримав нову посаду не по званню, — офіцер

Колишній депутат Верховної Ради України від "Радикальної партії" Олег Ляшко став командиром батальйону. Про це розповів командир…

1 годину ago