Путін може віддати окуповані території в трьох областях: названа умова

Експерти російських центрів опитувань відзначають зростання в терористичній РФ кількості прихильників переговорів з Україною, але при цьому більшість росіян не готові повертати окуповані території. Такі дослідження не можуть дати абсолютних цифр, каже політтехнолог Олексій Голобуцький. Втім, за його словами, вони все ж показують динаміку настроїв. Як вважає експерт, кремлівський диктатор Володимир Путін змушений враховувати масові настрої навіть попри встановлений диктаторський режим — адже саме через настрої населення він досі відмовляється від масової мобілізації, воліючи чимдалі дорожче оплачувати контракти для чимдалі меншого потоку бажаючих вмирати.

Отже, відзначає Голобуцький, відкриття “внутрішньоросійського фронту” з підривами і пожежами та послідовне перемелювання росіян в “СВО” за кожен метр окупованої ними землі все ж справляють належне враження на населення РФ в цілому. Зрештою, додає експерт, навіть заступниця голови комітету їхньої “Госдуми” вже офіційно сьогодні заявила про критичний брак цвинтарів в Росії — і запропонувала дозволити відкривати приватні цвинтарі і крематорії для вирішення проблеми з потоком трупів.

Звісно, переконаний експерт, тиск на росіян ще недостатній, бо хоч вмирати за чужу землю вони вже не хочуть, однак саму чужу землю ще хочуть, принаймні, так фіксують опитування.

“За ефективної, а не як тепер, підтримки союзників Путіна, ймовірно, можна буде дотиснути до весни мінімум на повернення окупованої Запоріжчини, Херсонщини й Харківщини. А Донбас і Крим залишити демілітаризованими підмандатними ООН територіями без остаточного статусу (в Україні вони числитимуться як українські суверенні, в конституції РФ — як російські до наступного етапу, бодай через 20-30 років)”, — відзначив експерт.

В будь-якому випадку, додав Голобуцький, подібні настрої більшості росіян — корисний чинник в контексті підготовки чергового саміту миру.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Став командиром батальйону: екснардеп Олег Ляшко отримав нову посаду не по званню, — офіцер

Колишній депутат Верховної Ради України від "Радикальної партії" Олег Ляшко став командиром батальйону. Про це розповів командир…

8 хв. ago

Як прибрати вдома без побутової хімії: натуральні засоби для чищення

Використання побутової хімії у вирішенні побутових питань стало вже звичним явищем. Однак, впоратися з цими "проблемами" часто…

16 хв. ago

Комуналка подорожчає в рази: нові тарифи на опалення “доб’ють” українців

В Одесі влада заявила про намір переглянути тарифи на виробництво, постачання теплової енергії та супутні…

25 хв. ago

Росіяни придумали, як виграти битву десятиріччя без значних зусиль

Російські війська намагаються заблокувати забезпечення українських військових у Кураховому, щоб змусити їх залишити цей населений…

34 хв. ago

“Паузи, потім масовані обстріли”: експерт припустив, що ворог готується до нового удару

Окупанти можуть готуватися до нової атаки ближчим часом, адже вже спостерігалася ситуація, коли вони витримують…

35 хв. ago

Масові рейди ТЦК будуть ще частіше: тепер мобілізація не дасть “поблажок”

Після нещодавніх рейдів на концерті гурту «Океан Ельзи» у Києві голова парламентського комітету з гуманітарної…

42 хв. ago