Напередодні виборів: Трамп вимагає від журналістів відмовитися від перевірки фактів, – WP

Останніми місяцями кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп і його передвиборчий штаб розгорнули агресивну кампанію проти перевірки фактів. Телемережам, журналістським організаціям висувають вимогу відмовитися від цієї практики як умову для взаємодії з політиком, пише газета The Washington Post.

У серпні Трамп майже відмовився від інтерв’ю групі темношкірих журналістів, коли дізнався, що вони будуть перевіряти факти у його заявах. Врешті кандидат у президенти взяв участь в інтерв’ю, а його представники пояснили затримку технічними проблемами зі звуком.

“Ось правда: президент Трамп спочатку не зміг вийти на сцену через проблеми зі звуком. Коли проблеми зі звуком були вирішені, президент Трамп вийшов на сцену та взяв участь в обговоренні, і перевірка фактів все одно відбулася”, — заявила Каролайн Лівітт, речниця Трампа.

Під час дебатів із віцепрезиденткою Камалою Гарріс у вересні Трамп і його союзники неодноразово дорікали журналістам і керівникам новинних служб за перевірку фактів у реальному часі.

Цього місяця Дональд Трамп відмовився дати інтерв’ю телеканалу CBS у програмі “60 хвилин”, виступивши проти перевірки фактів у шоу. Також радники його кампанії прямо попросили телеканал відмовитися від перевірки фактів під час дебатів кандидатів на пост віцепрезидента, у яких брав участь кандидат від республіканців — сенатор від штату Огайо Джей Д. Венс. Згодом в ефірі Венс поскаржився на модератора, який виправив його слова.

“Ці кроки є останнім прикладом тривалого опору Трампа притягненню до відповідальності за його брехливі висловлювання, які роками лягали в основу його політичного послання. Наприклад, останніми тижнями Трамп поширює вигадані історії про мігрантів, які їдять домашніх тварин, і про венесуельські банди, які захоплюють міста, просуваючи його антиімміграційні ідеї”, — пише The Washington Post.

Журналісти зазначають, що кандидатка в президенти від Демократичної партії Камала Гарріс також дотримується обережного підходу до інтерв’ю, а її радники іноді намагалися попередньо перевірити запитання. Проте вона не протестувала проти перевірки фактів.

Романчук Микола

Recent Posts

Масові облави ТЦК у всіх містах: нардеп від СН роз’яснив, що почалося

Рейди працівників ТЦК пов'язані з тим, що командири звертаються за поповненням особового складу. Про це…

1 хв. ago

Російська “тактика м’ясорубки” на фронті працює: аналіз The Times

Термін "м'ясорубка" є широко поширеним позначенням військової стратегії Росії в її кампанії із захоплення Донбасу, і…

13 хв. ago

Захід втомився від війни в України: на що переключається

У зв'язку з наближенням президентських виборів у США, запланованих на листопад цього року, увага американських…

22 хв. ago

Австралія розпиляла і продала по частинах списані гелікоптери, які просила Україна, – ЗМІ

Австралія порізала гелікоптери MRH90 Taipan, які просила Україна, а тепер продає запчастини від них. Про це…

31 хв. ago

Назвав ТЦК “чортами”: у Дніпрі поліція відкрила справу проти гендиректора Steko

У Дніпрі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій чоловіка щодо військового, які були…

40 хв. ago

Китай зібрав армію шпигунів у 600 тисяч осіб, Захід не може їм протистояти, – WSJ

Китай створив армію гігантську армію шпигунів чисельністю в 600 тисяч осіб. І розвідувальні операції Пекіна перевищують за…

51 хв. ago