Зарплати Зеленського, Байдена та Шольца: скільки щомісячно платять президентам

Зарплата президента України Володимира Зеленського майже в 50 разів нижча, ніж зарплата американського лідера Джо Байдена. Тоді як в Молдові президенту платять приблизно в два рази більше, ніж в Україні. 

Про це йдеться в даних опублікованих податкових звітів та декларацій. Президент США Джо Байден щомісяця заробляє 33,3 тис. доларів. Це приблизно в 7,37 разів вище за середню зарплату в країні. 

Місячний дохід канцлера Німеччини Олафа Шольца становить 32,7 тис. євро (або 35,8 тис. доларів). У цю суму вже входять різні надбавки. Зарплата складається з офіційного окладу, надбавки за загальну посаду, місцевої надбавки, компенсації витрат на службу і т.п. 

Президент Польщі Анджей Дуда щомісяця заробляє 4,4 тис. доларів. Бюджет на новий рік передбачає збільшення базової величини на 4,1%. Його ухвалення означатиме, що президентська зарплата з січня 2025 року становитиме 4,6 тис. доларів.

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан заробляє близько 15,1 тис. доларів на місяць. Лідер однієї з найбідніших країн ЄС отримує одну з найбільших зарплат серед своїх європейських колег. 

Пані президент Грузії Саломе Зурабішвілі щомісячно заробляє близько 2,4 тис. доларів. Ще одна лідерка – пані президент Молдови Мая Санду – щомісячно заробляє 1,6 тис. доларів. 

Найменша зарплата серед українських лідерів – у президента України Володимира Зеленського. Вже кілька років поспіль вся його зарплата за місяць – 28 тис. грн. Це всього 674 доларів. 

Романчук Микола

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

5 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

5 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

5 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago