Зарплати Зеленського, Байдена та Шольца: скільки щомісячно платять президентам

Зарплата президента України Володимира Зеленського майже в 50 разів нижча, ніж зарплата американського лідера Джо Байдена. Тоді як в Молдові президенту платять приблизно в два рази більше, ніж в Україні. 

Про це йдеться в даних опублікованих податкових звітів та декларацій. Президент США Джо Байден щомісяця заробляє 33,3 тис. доларів. Це приблизно в 7,37 разів вище за середню зарплату в країні. 

Місячний дохід канцлера Німеччини Олафа Шольца становить 32,7 тис. євро (або 35,8 тис. доларів). У цю суму вже входять різні надбавки. Зарплата складається з офіційного окладу, надбавки за загальну посаду, місцевої надбавки, компенсації витрат на службу і т.п. 

Президент Польщі Анджей Дуда щомісяця заробляє 4,4 тис. доларів. Бюджет на новий рік передбачає збільшення базової величини на 4,1%. Його ухвалення означатиме, що президентська зарплата з січня 2025 року становитиме 4,6 тис. доларів.

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан заробляє близько 15,1 тис. доларів на місяць. Лідер однієї з найбідніших країн ЄС отримує одну з найбільших зарплат серед своїх європейських колег. 

Пані президент Грузії Саломе Зурабішвілі щомісячно заробляє близько 2,4 тис. доларів. Ще одна лідерка – пані президент Молдови Мая Санду – щомісячно заробляє 1,6 тис. доларів. 

Найменша зарплата серед українських лідерів – у президента України Володимира Зеленського. Вже кілька років поспіль вся його зарплата за місяць – 28 тис. грн. Це всього 674 доларів. 

Романчук Микола

Recent Posts

Банки розкриють таємницю за першим запитом: більше нічого не приховати

В Україні готуються внести важливі зміни в правила розкриття банківської таємниці у випадках запитів від…

15 хв. ago

У США виявили щелепи морського чудовиська віком 80 мільйонів років

У Техасі були виявлені скам'янілості величезного рідкісного мозазавра з гігантськими кулястими зубами, як показало нове дослідження. Два…

17 хв. ago

Чи повертатиме ЄС чоловіків призовного віку в Україну: єврокомісарка дала відповідь

У ЄС заявили, що застосування диференційованого підходу до українських біженців, що базувався би на їхній статі,…

18 хв. ago

Розсилка повісток поштою: депутат попередив про “величезну проблему” для військовозобов’язаних

В Україні почали розсилати повістки через "Укрпошту", однак у разі неправильного оформлення повісток у військовозобов'язаних можуть виникнути…

21 хв. ago

Вирви до сотні метрів: з’явилися нові супутникові знімки наслідків ударів по складу БК в Торопці

Внаслідок атаки на склад РФ з БК в Тульській області з'явилися величезні вирви. Про це свідчать супутникові…

23 хв. ago

РФ готує масовану ракетну атаку по Україні – накопичує Х-101 на аеродромі “Оленья”

У Центрі протидії дезінформації також нагадали, що країна-агресорка Росія постійно намагається звинуватити Україну в усіх…

26 хв. ago