Тяжкий ранок суботи: Медведєв пригрозив ядерним ударом по Києву

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв повернувся до риторики погроз ядерною війною, прагнучи запобігти зняттю заборони на ракетні удари вглиб Росії. Він заявив, що Захід загрався, вважаючи, що РФ не піде застосування ядерної зброї. Тепер у Росії, за його логікою, з’являється ще один привід скинути ядерну бомбу на “мати міст російських”, тобто, Київ – це західний дозвіл Україні бити далекобійними ракетами по РФ. Хоча, зізнається Медведєв, руки в окупантів сверблять з моменту настання ЗСУ в Курській області.

Про це Медведєв  21 серпня наголосив у Telegram. У своєму написаному традиційно важкою мовою суботньому пропагандистському тексті він попереджає, що Захід знаходиться в полоні стереотипу: нібито “росіяни багато говорять про відповідь за допомогою ядерної зброї, але нічого не роблять”.

“Це просто словесні інтервенції. Росіяни не перетнуть риси. Вони просто лякають. Ядерний конфлікт їм ні до чого, вони можуть втратити більше, включаючи підтримку глобального півдня”. І взагалі – кому потрібен апокаліпсис? Ну, та інше в такому ж дусі”, – вважає експрезидент РФ.

Медведєв навіть готовий погодитись, що ядерний конфлікт справді нікому не потрібен. Це дуже погана історія з найважчим результатом, визнає він. Російський чиновник наголошує що тільки тому досі рішення про застосування ядерної зброї (нестратегічної або стратегічної) не було прийнято в РФ.

“Хоча, прямо скажемо, для цього є формальні передумови, зрозумілі усьому світовому співтовариству та відповідні нашій доктрині ядерного стримування. Той самий Курськ, наприклад. Але Росія виявляє терпіння. Адже очевидно, що ядерна відповідь – надзвичайно складне рішення із незворотними наслідками. Однак пихаті англосаксонські недоуки не хочуть визнати одного: будь-якому терпінню приходить кінець”, – попереджає Медведєв, погрожуючи “гігантською сірою розплавленою ​​плямою” на місці Києва.

Нагадаємо, агентство Reuters стверджує, що вперше з 1991 року Москва проведе ядерні випробування. Мовляв, Кремль може підірвати тактичну ядерну зброю на сході країни у відповідь на дозвіл Україні бити західними далекобійними ракетами. Також російський правитель Володимир Путін заявив, що дозвіл застосовувати далекобійну західну зброю по Росії означатиме прямий вступ НАТО до війни.

Ядерні погрози Росії

7 червня на Петербурзькому економічному форумі відповідаючи на питання журналістів, Путін заявив, що не збирається застосовувати ядерне озброєння, доки це не загрожує “територіальній цілісності РФ”. Пропагандист Дмитро Кисельов заявив, що слова Путіна слід розуміти так, що питання щодо ядерки ще не закрите.

А вже 20 червня Путін заявив, що “Росія думає про можливі зміни у своїй ядерній доктрині”. Він також додав, що “Росії поки що не потрібна можливість завдати превентивного ядерного удару”. 1 вересня стало відомо, що Росія реально збирається змінити ядерну доктрину. Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що це потрібно зробити із врахуванням “ескалаційної політики Заходу”.

Вашингтон два роки тому (восени 2022 року) підозрював Москву в намірі застосувати ядерну зброю в України, після чого було організовано зустріч голів ЦРУ та СЗР, розповів голова ЦРУ Вільям Бернс у вересні 2024 року. Водночас секретар РНБО України Олександр Литвиненко вважає, що Путін може застосувати ядерку лише в одному випадку: тотальному програшу у війні. 

“Ми не можемо нічого виключати, якщо Росія опиниться на межі катастрофічної поразки,” – вважає Литвиненко.

Нагадаємо, прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у відповідь на розміщення американських ракет РФ націлиться на столиці країн ЄС. Каже, що країна-терорист має потенціал стримувати ракети США. На зауваження, що минулого разу при спробі тягатися з Америкою в перегонах озброєнь розвалився Радянський Союз, Пєсков заперечив, що цього разу “Європа тріщить по швах”.

Романчук Микола

Recent Posts

Ліниві хачапурі для перекусу: готуються на сковороді 10 хвилин

Домашні хачапурі можна готувати як у духовці, так і на сковороді. Дуже важливо – приготувати вдале тісто,…

4 хв. ago

Rolls-Royce, Bentley та Lamborghini: які елітні авто купують українці у 2024 році

В Україні під час повномасштабної війни росте попит на дорогі едітні автомобілі. У 2024 році…

13 хв. ago

Ексглава МЗС Польщі розкритикував Варшаву за “політику гієни” щодо України

Ексміністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович розкритикував політику уряду Дональда Туска щодо України. Він назвав…

22 хв. ago

Вбивство Ірини Фаріон: про що завтра може заявити 18-річний підозрюваний

Завтра - два місяці від дня гучного вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Також завтра, ближче до…

29 хв. ago

Мати трьох дітей Дурова завила про свої права на Telegram

43-річна Ірина Болгар, яка стверджує, що є матір'ю трьох дітей засновника Telegram Павла Дурова, має намір…

39 хв. ago

Розкрито улюблену страву принцеси Шарлотти

Стало відомо, що любить їсти принцеса Шарлотта. Про це пише Mirror. Принцеса Шарлотта, якій лише дев’ять років,…

58 хв. ago