На Заході вже прямо говорять, як Байден і його камарилья подарували Путіну козирі у війні

Стратегія президента США Джо Байдена на уникнення ескалації війни в Україні призвела до збоченої “інновації” у військовій історії людства. Весь світ став свідком дивної ситуації, коли союзники свідомо обмежують жертву агресії у праві оборону. Про це у коментарі The New York Times розповів історик Єльського університету (США) Тімоті Снайдер.

NYT зазначає, протягом усієї війни українській владі доводилося вести тривалі переговори з союзниками та влаштовувати внутрішні суперечки, щоб досягти чергового прогресу у постачанні озброєнь. У результаті виникли два негативні наслідки. По-перше, Байден сам створив атмосферу розчарування та недовіри між Вашингтоном та Києвом. По-друге, Україна так і не отримала вагомих козирів, які б змусили Кремль сісти за стіл переговорів.

При цьому у Путіна такі козирі зусиллями Байдена з’явилися. У російського диктатора з’явилася можливість сформувати концепцію вигаданих “червоних ліній”, які сам Вашингтон тепер боїться перетинати, пише NYT.

“Ми раптом опинилися у війні, де багато хто з нас переконаний, що це нормально для росіян бути в Україні, але це ненормально для українців бути в Росії, що є повною інновацією в історії воєн. Ніхто ніколи раніше такого не стверджував, не кажучи вже про те, щоби змушувати своїх ворогів у це повірити. Це неймовірний психологічний успіх російської сторони”, – каже Тімоті Снайдер.

На його думку, саме така дивна ситуація, створена Білим домом, зрештою змусила Україну піти на ризикований крок у таємниці розпочати Курську операцію. Київ у тупиковій ситуації не залишився іншого вибору, окрім як спробувати розбити наратив про неприпустимість ударів по Росії.

Романчук Микола

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

16 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

31 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

40 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

53 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

1 годину ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago