На Заході вже прямо говорять, як Байден і його камарилья подарували Путіну козирі у війні

Стратегія президента США Джо Байдена на уникнення ескалації війни в Україні призвела до збоченої “інновації” у військовій історії людства. Весь світ став свідком дивної ситуації, коли союзники свідомо обмежують жертву агресії у праві оборону. Про це у коментарі The New York Times розповів історик Єльського університету (США) Тімоті Снайдер.

NYT зазначає, протягом усієї війни українській владі доводилося вести тривалі переговори з союзниками та влаштовувати внутрішні суперечки, щоб досягти чергового прогресу у постачанні озброєнь. У результаті виникли два негативні наслідки. По-перше, Байден сам створив атмосферу розчарування та недовіри між Вашингтоном та Києвом. По-друге, Україна так і не отримала вагомих козирів, які б змусили Кремль сісти за стіл переговорів.

При цьому у Путіна такі козирі зусиллями Байдена з’явилися. У російського диктатора з’явилася можливість сформувати концепцію вигаданих “червоних ліній”, які сам Вашингтон тепер боїться перетинати, пише NYT.

“Ми раптом опинилися у війні, де багато хто з нас переконаний, що це нормально для росіян бути в Україні, але це ненормально для українців бути в Росії, що є повною інновацією в історії воєн. Ніхто ніколи раніше такого не стверджував, не кажучи вже про те, щоби змушувати своїх ворогів у це повірити. Це неймовірний психологічний успіх російської сторони”, – каже Тімоті Снайдер.

На його думку, саме така дивна ситуація, створена Білим домом, зрештою змусила Україну піти на ризикований крок у таємниці розпочати Курську операцію. Київ у тупиковій ситуації не залишився іншого вибору, окрім як спробувати розбити наратив про неприпустимість ударів по Росії.

Романчук Микола

Recent Posts

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

56 хв. ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

1 годину ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

1 годину ago

У YouTube разом із лайками з’явилася кнопка “Хайп”: як вона працює

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Це незвичайна опція – вона пропонує глядачеві…

1 годину ago

Повістки поштою: навіть якщо ТЦК наплутали з адресою – на вас чекає арешт рахунків і майна

Укрпошта почала розсилати перші 6000 повісток без участі працівників ТЦК. Народний депутат України Ігор Фріс…

1 годину ago

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

1 годину ago