Порошенко став багатшим на 38 мільйонів лише за 2 літні місяці (декларація)

Лідер найбагатшої парламентської фракції Петро Порошенко лише за два місяці літа збагатів ще на понад 38 мільйонів гривень. Відповідна інформація опублікована в Єдиному державному реєстрі декларацій на порталі Національного агентства з питань запобігання корупції.

Відповідно до поданих у червні та липні декларацій, Петро Порошенко став багатшим на понад 38 мільйонів 200 тисяч гривень.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Порошенко інвестував 156 мільйонів гривень, зібраних українцями для його фонду на підтримку ЗСУ, в облігації через свій банк, заробивши на цьому 50 мільйонів гривень неоподаткованого прибутку.

Також, згідно аналітичного звіту YouControl, депутати від партії «Європейська солідарність», яких у парламенті всього 27 з 401, під час війни збагатилися на суму більшу, ніж усі інші депутати разом узяті.

Окрім того, у 2022 році лідер фракції «Європейська солідарність» збагатився у 20 разів більше, ніж до війни, задекларувавши майже 1,5млрд грн заробітків. Таким чином, Порошенкоувійшов в трійку найзаможніших олігархів країни. У 2023 році порівняно з 2022 роком статки Порошенка виросли на 224 мільйони доларів та складають майже 1 мільярд доларів.

Як повідомлялось, донати, які були зібрані з українців на ЗСУ, фонд Порошенка та близька до нього ГО «Справа громад» витратили на застави підозрюваним у кримінальних справах та для заробітку на купівлі-продажу державних облігацій.

Також, за повідомленнями ЗМІ з посиланням на НАЗК, «Європейська солідарність» Петра Порошенка вивела з бюджету України на власний рахунок 35 мільйонів гривень. Кошти початково призначалися для фінансування політичних партій, але були привласнені політсилою Порошенка завдяки схемі з купівлею державних облігацій.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

34 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

36 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

37 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

47 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

49 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

51 хв. ago