“Логіка боса мафії”: Портников спрогнозував, що зробить Путін з Герасимовим та Шойгу

Внаслідок прориву Сил оборони України на територію РФ у Курській області жоден представник військово-політичного керівництва Росії із найближчого оточення Володимира Путіна не втратить своїх посад.

Про це повідомив журналіст Віталій Портников на інтерв’ю у Ігоря Яковенка.

За його словами, саме мислення Путіна таке, що він “своїх” не кидатиме, і на цій лояльності багато в чому стоїть кремлівський режим.

“Говорять в Україні: “він (Путін) проведе якісь кадрові ротації”. Не проведе. Йому потрібна лояльність, за те, що він не здає своїх. Це логіка боса мафії – “я не здаю своїх”. Тому він Красікова повинен витягнути, а Герасимова з Шойгу – залишити на посадах”, – заявив журналіст.

Саме тому, за його словами, жодні результативні переговори Зеленського та Путіна відбутися не можуть – адже президент України має узгоджувати свої позиції з українським суспільством, а Путін приймає комфортні для себе та свого оточення рішення.

“Як розмовляти з Путіним, якщо ти політик? З Путіним міг би говорити якийсь бос італійської мафії, і це були б успішні переговори – вони б розуміли один одного, розуміли б мотиви. А Зеленському необхідно приймати рішення, які будуть подобатися його співвітчизникам, Путіну ж – ті, які стверджуватимуть його статус керівника мафії. Ці люди живуть на різних планетах“, – зазначив Віталій Портников.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Укрзалізниця» підвищить тарифи вже цього року: подробиці від Forbes

«Укрзалізниця» підготувала проєкт нової тарифної реформи. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на…

7 хв. ago

Чи мобілізують з поганим зором: діагнози, з якими не беруть до армії

Попри загальну мобілізацію в Україні, законодавством визначено категорії громадян, які не підлягають призову. Серед них є…

16 хв. ago

Живуть у ліжках і засмічують в унітазах: названо найнеймовірніші місця проживання щурів

У Великій Британії жінка відчула, як її торкнувся щур, коли сіла на унітаз. Про це…

25 хв. ago

Найманці ПВК “Вагнер” охороняють нового диктатора в Африці: подробиці (фото)

РФ розширює сферу впливу на Африканському континенті. Найманців ПВК "Вагнер" бачили в Малабо, столиці Екваторіальної…

36 хв. ago

Меган Маркл з’явилася на тенісному турнірі в образі за $40 тисяч

43-річна дружина принца Гаррі Меган Маркл відвідала благодійний тенісний турнір у Лос-Анджелесі, а модні оглядачі…

45 хв. ago

Залужний виступав проти операції ЗСУ в Курській області, – POLITICO

Деякі з вищих командирів армії України заперечували проти операції ЗСУ в Курській області Росії, пише POLITICO з посиланням на…

57 хв. ago