Безугла знов розкритикувала Сирського: що депутатці не сподобалося цього разу

Одіозна народна депутатка Мар’яна Безугла прокоментувала операцію ЗСУ на Курщині. Також висловилася про те, що відбувається на донедавна єдиному “офіційному” фронті й висунула чергові претензії до Сирського.

Про це Безугла написала у Facebook.

Що не влаштувало Безуглу

Як зазначила нардепка, ідея спробувати перенести війну на територію агресора виникла давно, і наші спецслужби, а також тодішній керівник східного фронту “Хортиця” Сирський, її підтримували. Проти виступав попередній Головнокомандувач ЗСУ Залужний. Коли сталася зміна головнокомандувача ЗСУ, новий заручився політичною підтримкою і став планувати дещо серйозніше.

“Скажу чесно, на тлі суцільних менеджерських провалів, які були цілком очікуваними, оскільки Олександр Станіславович терпить фіаско у середньостроковому плануванні, підготовці резервів та елементарно не виховує собі сильних лідерів-помічників, а все замикає на особистий мікроменеджмент, Головнокомандувач ЗСУ став одержимий ідеєю показати себе знову в активних діях”

У процесі підготовки та в силу такого автократичного способу управління, наголосила Безугла, було дещо “забуто” інше

  • Авдіївка, після якої росіяни пройшли 30 км по непідготовлених позиціях;
  • Харківщина;
  • Торецька ротація та скандали з Содолем;
  • непідготовлена Покровсько-Мирноградська агломерація та багато іншого.

Вона вважає що усе це було не на часі на тлі “активних планів нашого єдиного полководця”.

“Наразі в Україні такий типаж дійсно зародився тільки в одній людині, і цей вольовий варіант мислення доволі специфічний, а наш до того ж базується на радянській класичній школі з системними знаннями, але з тим же фактичним ставленням до людського життя”, – пише народна депутатка.

На думку Безуглої, успіх у Курській області пояснюється такими факторами: несподіванка, елітні підрозділи та інформаційна тиша. Водночас Безугла каже, що операція на Курщині спричиняє численні ризики. Вона дорікає Сирському за те, що:

  • з Торецька було знято бригаду ДШВ – вона стабілізувала оборону міста після дивної необґрунтованої ротації 24-ї бригади;
  • ротації на Покровському напрямку призвели до катастрофічних наслідків – Мирноград перебуває за 9 км від ворога і за 2,5 роки не був підготовлений до оборони;
  • оборона Донецької області – зараз цьому приділяється ще менше уваги.

До того ж нардепка вчергове висловилася про кадрові ротації генералітету на сході, які “викликають занепокоєння”. 

“Наприклад, досі на посаді полковник Луценко, який керував під час прориву росіян на Очеретине, а його заступник полковник Ледовий нещодавно… очолив напрямок Торецька і Часового Яру! В обох діє “содолівська” методика: “вперед, вперед”. Після призначення Ледового ситуація ще більше погіршилася, але Сирський подав цих двох в Указ Президента на орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня! Знову, знову згадується генерал Содоль, Герой України з 2022 після втечі з Маріуполя, досі не покараний, на ВЛК”, – емоційно констатувала політикиня.

Усе це, каже Безугла, системні проблеми в ЗСУ, про які вона писала раніше. Але є і дещо нове.

“Наприклад, “під шумок” Курської “ейфорії” Сирський випустив розпорядження про відправку всього новоствореного Командування сил безпілотних систем, яке очолює Сухаревський і яке створювалося попри його бажання, на схід, що фактично означає його ліквідацію як інституції”, – пояснила політична діячка.

А “сірий кардинал” Сирського, додає вона, генерал “гаманець” Голоднюк проводить низку цікавих реорганізаційних змін із зачисткою молоді та незгодних на стратегічному рівні.

“У житті немає чорно-білого. Останні місяці я дуже страждала психологічно від комплексу вини, що моя кампанія за системні зміни в ЗСУ і проти попереднього Головкома сприяла тому, що до влади прийшов ще гірший. Зараз маю привід обережно порадіти хоча б за те, що новий таки зробив щось не гірше, а краще, дійсно краще”, – написала вона.

За словами Безуглої, військові питають її: “Про нас забудуть? Сирський тепер робитиме все, що захоче? А як же інший фронт? А що з підготовкою? З переведеннями? З навчальними центрами? З корупцією? З неповагою до правди? З ліквідацією “неугодних”? Коли його звільнять?”

“Ні. Нічого не забуто. І ніхто не має забути. Має бачити і розуміти. І перш за все, президент”, – стверджує скандальна нардепка.

Як вважає нардепка, Україні потрібен головнокомандувач, який розвиватиме ЗСУ, приділятиме увагу усім напрямкам, виховуватиме нових лідерів, готуватиме резерви й даватиме наступати. 

“Олександр Станіславович споживає і не генерує. І це чи не найбільша проблема, якщо узагальнити. Відверто і без “ейфорії” Вибачте”, – завершила свій спіч Мар’яна Безугла.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нідерланди хочуть відмовитись від міграційних правил Євросоюзу

Уряд Нідерландів повідомив Єврокомісію про намір відмовитись від дотримання міграційних правил Європейського Союзу. Про це заявила Міністерка…

7 хв. ago

Вбивця здоров’я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Коли справа доходить до смаження, вибір правильної олії для смаження має вирішальне значення як для…

11 хв. ago

В Україні не лишилося людей без психічних розладів, – експерт

В Українській державі на сьогодні не залишилося людей, яких би не торкнулися психічні розлади. Серія…

17 хв. ago

Експерт  розказав, чому Путін не спішить відбивати Курщину

Зараз активні бойові дії відбуваються на двох ділянках фронту – в Курській області країни-агресорки Росії та в…

24 хв. ago

12-річний хлопчик «здолав» 200-кілограмового ведмедя, щоб урятувати життя батька

У США 12-річний Оуен Бейєрман врятував свого батька Раяна під час полювання від нападу величезного…

25 хв. ago

Кейт Міддлтон повернулася до роботи після лікування від раку

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон вперше після завершення лікування від раку повернулася до виконання своїх обов'язків. Вона провела…

36 хв. ago