В США у Трампа стріляли на мітингу: що відомо про замах на кандидата у президенти

В США 13 липня під час передвиборчого мітингу експрезидента США Дональда Трампа у Пенсильванії пролунали постріли. Хто саме стріляв – невідомо, але схоже, що мішенню був безпосередньо сам Трамп. Він отримав легкі поранення від пострілів – на його обличчі було видно кров.

Як повідомляє Sky News, постріли пролунали, коли Трамп виступав з промовою. Він відразу впав на трибуну, через деякий час його оточили та вивели особисті охоронці.

“Співробітники служби безпеки вивели колишнього президента зі сцени.Трамп, схоже, впав на землю під час виголошення промови. Його швидко оточила озброєна охорона, і він лежав близько хвилини. Потім він піднявся на ноги та підняв кулак у повітря, після чого його вивели зі сцени та посадили в автомобіль, а потім відвезли з місця події”, – сказано у повідомленні.

Припускається, що Трамп отримав легкі поранення: на його обличчі було помітно кров, коли експрезидент залишав трибуну. Точної інформації про стан Трампа немає. Звуки пострілів на відео схожі на вогонь з пневматичної зброї.

Трамп планує перекроїти безпеку в Європі у разі перемоги на виборах

У разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США він вдасться до радикального переформатування НАТО. Зокрема республіканець хоче змусити країни-члени збільшити свої витрати на Альянс. Також політик планує вивести більшу частину сухопутних військ з європейських військових баз.

Щодо України, то Трамп планує домовитись з російським диктатором Путіним. Не виключено, що він запропонує президенту РФ забрати частину територій України, та змусить Київ відмовитись від вступу до НАТО. 

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність зустрітися з експрезидентом США Дональдом Трампом, за умови, що він має конкретний план для швидкого завершення війни в Україні. Також він закликав його озвучити такі пропозиції, якщо вони все ж існують. Втім Зеленський заявив, що будь-який “мирний план” повинен бути безпечним для української незалежності. Нагадаємо, команда Трампа склала офіційний план щодо війни в Україні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

4 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

12 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

20 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

28 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

36 хв. ago

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

У редакцію "На Пенсії" написав Петро Бабенко із Чернігівської області, і його обурення цілком зрозуміле. Чоловік упевнений,…

44 хв. ago