Ілон Маск після замаху на Трампа зізнався, що його самого двічі намагалися вбити

Американський підприємець Ілон Маск, який симпатизує Дональду Трампу, відреагував на стрілянину в Пенсільванії 13 липня та поранення кандидата-республіканця кількома постами у соцмережі Х. По-перше, він зазначив, що керівництво Секретної служби США має піти у відставку після замаху на Трампа. Так він відреагував на слова правого активіста, колишнього офіцера американської розвідки Джека Пособеця.

Ексофіцер раніше опублікував пост, у якому не приховував подиву, як чоловіку з повним комплектом зброї дозволили забратися на дах, поряд з мітингом кандидата в президенти (журналісти з’ясували, що відстань до трибуни становила приблизно 120-150 м).

“Крайня некомпетентність чи це було зроблено навмисно. У будь-якому випадку керівництво Секретної служби має піти у відставку”, – відповів Маск.

Мільярдер ще раз закликав до відставки людей, відповідальних за безпеку Трампа, після того, як ознайомився з одним із сюжетів BBC News з місця подій. У кадрі очевидець розповідає, що учасники мітингу помітили стрільця зі зброєю на даху ангара за 3-4 хвилини до пострілу і весь цей час намагалися привернути увагу сек’юріті та поліції до того, що відбувається.

Також Маск наголосив, що востаннє в США був “настільки крутий кандидат”, як і Трамп, на початку XX століття – ним, на думку бізнесмена, був Теодор Рузвельт, який обіймав посаду президента США у 1901-1909 роках. На нього, до речі, також робили замахи – у 1912 та 1916 роках під час виборчих кампаній. Тезу про Рузвельта мільярдер проілюстрував героїчною фотографією Трампа після поранення. Нагадаємо, перед самим замахом на Трампа стало відомо, що Ілон Маск задонатив чималу суму на його передвиборчу кампанію.

 Крім того, Маск заявив, що сам останнім часом двічі міг стати мішенню, але замаху вдалося запобігти. Обидва епізоди вклалися в останні вісім місяців, уточнив він. За його словами, зловмисники були заарештовані зі зброєю в руках приблизно за 20 хвилин їзди від штаб-квартири Tesla у Техасі

“Попереду небезпечні часи. Двоє людей (окремі випадки) вже намагалися вбити мене за останні вісім місяців, – написав він.

Що відомо про стрілка, який подряпав вухо Трампу

Напередодні під час виступу Дональда Трампа з промовою в Пенсільванії на мітингу прихильників його поранили у вухо внаслідок стрілянини. Загинув один учасник мітингу, ще двоє зазнали тяжких поранень. Немає жодних ознак, що до замаху залучені інші держави, розповів співрозмовник NBC серед американських чиновників.

Замах на Трампа здійснив 20-річний Томас Метью Крукс. Мотиви стрілка невідомі. Секретна служба США нейтралізувала стрілка, ліквідувавши його за допомогою снайперів. Попередньо, Крукс вів стрілянину з даху промислової будівлі, розташованої приблизно за 120 м від сцени, де стояв Трамп. 

Крукс був зареєстрованим республіканцем, згідно з записами про статус виборців штату. Ролік, що з’явився в соцмережах, де стрілець розповідає нібито про ненависть до Трампа і республіканців, в американських медіа назвали фейком.

Перший напад за 40 років

Видання Associated Press звернуло увагу, що інцидент у Пенсільванії став першою стріляниною у кандидата в президенти США або президента США за більш ніж 40 років. Останній подібний випадок стався з Рональдом Рейганом 30 березня 1981 року. Стрілок випустив шість куль у бік Рейгана, одна з них потрапила тодішньому президентові в груди, але він вижив.

Також у 1968 році у США застрелили Роберта Ф. Кеннеді у 1968 році. У 1972 році була спроба вбивства кандидата у президенти США Джорджа Уоллеса.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

2 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

10 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

18 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

26 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

34 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

42 хв. ago