“Я пишаюся ним”: Байден сказав, чи помилує сина, якого визнали винним у злочині

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що не оголосить помилування своєму сину Хантеру, якщо його визнають винним за кримінальними звинуваченнями. Присяжні, як відомо, визнали Хантера Байдена винним за всіма трьома пунктами звинувачення у судовому процесі щодо незаконного придбання та зберігання зброї під час зловживання наркотиками.

На пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Італії в четвер, 13 червня, глава Штатів сказав, що пишається своїм сином за те, що він подолав наркотичну залежність. Однак президентське помилування підписувати не буде.

“Я дуже гордий за свого сина. Він подолав наркотичну залежність. Він один із найбільш гідних людей, яких я знаю. Я задоволений. Я не буду ніяк реагувати на рішення судової гілки. І я не буду підписувати йому президентське помилування”, – сказав американський лідер.

11 червня суд присяжних визнав Хантера Байдена винним у тому, що у 2018 році він збрехав щодо вживання наркотиків при купівлі вогнепальної зброї. Після оголошення вердикту суддя сказав лише, що вирок може бути винесений протягом 120 днів, однак конкретної дати не призначив.

Теоретично 54-річному Хантеру Байдену загрожують до 25 років в’язниці, але на практиці, на думку юристів, якщо він і буде відправлений до в’язниці, то навряд чи більше, ніж на кілька років.

Президент США відреагував на таке рішення суду присяжних і наголосив, що “прийме результат справи та продовжить поважати судовий процес, поки Хантер подаватиме апеляцію”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація чоловіків до 25 років: у Раді заявили про важливу угоду з військовими

Уряд України визначився, як проходитиме мобілізація молоді. Про це розповів народний депутат України Михайло Цимбалюк . З його…

5 хв. ago

Пейджерна операція «Моссада»: Washington Post дізналася, як Ізраїль проник у «Хезболлу»

Ідея пейджерної операції у Лівані виникла у 2022 році і почала втілюватись у життя більш…

12 хв. ago

Сьогодні Україну розігріє до +28°: де буде літо (карта)

Наприкінці тижня, 6 жовтня, погода в Україні залишиться без суттєвих змін. Місцями на заході, півночі,…

17 хв. ago

Трамп вирішив повторити мітинг на місці першого замаху на нього в Пенсільванії

Кандидат у президенти США Дональд Трамп планує провести повторний мітинг у місті Батлер, штат Пенсільванія, де в липні на…

20 хв. ago

Протести в Ізраїлі: громадяни вимагають термінових дій для звільнення заручників із Гази

Напередодні річниці атак «Хамасу» тисячі ізраїльтян вийшли на вулиці кількох міст країни з вимогою негайних…

24 хв. ago

Найбільший банк Кіпру закрив тисячі рахунків росіян

Найбільший банк Кіпру, Bank of Cyprus, з 2022 року закрив близько 20 тис. рахунків, які…

28 хв. ago