The Economist назвав першу можливу дату початку переговорів України і Росії

За інформацією з видання The Economist, кінець 2024 року є найбільш ймовірним найранішим часом для початку переговорів між Україною та Росією. Однак, їх можуть розпочати і пізніше. Визначати час і умови будь-якого закінчення вогню будуть декілька факторів.

Про це пише The Economist з посиланням на неназваного західного дипломата. Зокрема у статті перелічують одразу три фактори.

“Для початку це залежатиме від поля бою: якщо Україна зможе утримати свої позиції після нинішнього літнього наступу Росії, вона опиниться у сильнішій переговорній позиції. Це залежить від здоров’я Путіна. І це також залежить від американських виборів у листопаді. Таким чином, кінець цього року є найранішою ймовірною найближчою датою початку переговорів, а можливо, і набагато пізніше”, – йдеться у матеріалі. 

При цьому за словами українського високопосадовця, чиє ім’я не називається, Росія “ставить на карту” колишнього президента США Дональда Трампа. Кремль сподівається на його допомогу у вирішенні війни в Україні на свою користь.

Зеленський відповів на “пропозицію” Путіна

Пропозиція президента Володимира Путіна про припинення вогню та початок переговорів з Україною – це ультиматум, якому не можна довіряти, заявив президент України Володимир Зеленський, передає Reuters.

За його словами, якщо умови Путіна буде виконано, Росія не припинить наступ.

“Це ультимативні послання, які нічим не відрізняються від послань у минулому”, – сказав він.

За словами Зеленського, “це те саме, що зробив Гітлер, коли казав: дайте мені частину Чехословаччини, і все закінчиться тут”.

“Але ні, це брехня, історична брехня. Потім була Польща, потім окупація всієї Європи. Ви знаєте, що ця хвиля нацизму ніколи не припиняється… Не варто довіряти цим повідомленням, адже Путін іде тим самим маршрутом. Сьогодні він говорить про чотири регіони, раніше говорив про Крим і Донбас… Його не хвилює, що відбувається з людьми, це нове обличчя нацизму”, – додав Зеленський.

Водночас російський диктатор Володимир Путін у п’ятницю 14 червня заявив, що якщо українські війська будуть повністю виведені з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і якщо Київ офіційно відмовиться від вступу до НАТО, з російського боку “в ту ж хвилину піде наказ припинити вогонь і розпочати переговори”. Путін додав, що це не пропозиція про заморожування конфлікту, а про його остаточне завершення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

4 хв. ago

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

18 хв. ago

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

36 хв. ago

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: у владі кажуть – це реально

Проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає замороження соціальних стандартів через обмежені ресурси. Зокрема, підвищення…

49 хв. ago

Захід перейшов до потужного тиску на Зеленського з метою припинення війни – El Pais

Союзники України розпочинають новий етап тиску на Київ, щоб домовитися про закінчення війни. Про це…

57 хв. ago

“Це найкращий доказ”: кумедне відео зі сніговою людиною стало вірусним у соцмережах

Вірусна поява в лісах Оклахоми міфічної істоти Бігфута, схожої на снігову людину, викликала бурю емоцій в…

1 годину ago