Світ наблизився до “точки неповернення”: Путін знову погрожує ядерною зброєю

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що світ нібито підійшов надто близько “до точки неповернення” і звинуватив у цьому країни Заходу. Про це він сказав під час свого виступу у Міністерстві закордонних справ РФ в рамках зустрічі з керівництвом відомства, повідомляє “РИА Новости”.

“Егоїзм і зарозумілість західних держав призвели до нинішнього вкрай небезпечного стану справ. Ми підійшли неприпустимо близько до точки неповернення. Заклики завдати стратегічної поразки Росії, що володіє найбільшим арсеналом ядерної зброї, демонструють позамежний авантюризм західних політиків”, — сказав Путін.

За його словами, саме Вашингтон нібито підірвав стратегічну стабільність, вийшовши в односторонньому порядку із договорів. Російський президент вважає, що США першими зруйнували систему заходів довіри та контролю.

“Вони або не розуміють масштабів загрози, яку самі породжують, або просто одержимі вірою у власну безкарність і у власну винятковість. І те, й інше може обернутися трагедією. Очевидно, ми є свідками краху системи євроатлантичної безпеки. Сьогодні її просто немає. Її потрібно фактично створювати заново”, — зазначив лідер Кремля.

Путін додав, якщо Європа хоче зберегти себе як один із самостійних центрів світового розвитку та культурно-цивілізаційних полюсів планети, їй, безумовно, потрібно бути в добрих відносинах з Росією. Москва, за його словами, нібито до цього готова.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мільйон доларів за свою людину на Львівській митниці: пасинку директора інституту судекспертиз повідомили про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру Назару Шептицькому, пасинку провідного судового експерта Олександра Рувіна. Він…

3 хв. ago

Байден попросив не планувати йому заходи після 20:00, щоб більше спати

У відповідь на недавні невдачі в публічних виступах, президент США Джо Байден закликав губернаторів-демократів утриматися…

10 хв. ago

Друг Гіркіна: на фронті ліквідували ще одного відомого пропагандиста (фото)

Останнім часом все частіше з’являються цікаві новини про російських пропагандистів, яким тотально не щастить. Так, у…

22 хв. ago

Двометрова акула у США напала на людей

В американському штаті Техас акула напала на чотирьох відпочивальників. Як пише businessinsider, напади акул рідкісні, і в Техасі…

32 хв. ago

Суд встав на сторону військовозобов’язаного, який не оновив дані у ТЦК

Ленінський райсуд Миколаєва розглядав справу, в якій йшлося про штраф у розмірі 25 500 грн за…

43 хв. ago

Отримуватимуть $800: в ЦПД прокоментували інформацію про 5 бригад КНДР в Україні

Північна Корея — єдина країна, яка офіційно зголосилась на присутність своїх військ в Україні. Зараз…

52 хв. ago